Forside * Featured

IKEA sætter dato og pris på ny luftkvalitetssensor

-

IKEA VINDSTYRKA er en en smart-sensor til måling af luftkvaliteten i hjemmet

Ren luft i hjemmet er afgørende for vores velbefindende, og et af de første skridt til bedre luft er at skabe en øget bevidsthed om de forurenende partikler, der findes indendørs. Sådan indleder IKEA fortællingen om deres nye sensor, VINDSTYRKA.

Annonce:

Den ny sensor lækkede allerede tilbage i begyndelsen af januar, hvor vi skrev om den. Men nu har IKEA selv skrevet om nyheden, så nu ved vi hvornår den lander i butikkerne og til hvilken pris.

IKEA VINDSTYRKA luftkvalitetssensor gør det muligt at måle og overvåge niveauet af forurenende partikler i luften. Samtidig kan sensoren arbejder sammen med IKEAs smarte hjem, og starte en luftrenser hvis grænseværdierne overskrides.

 

 

“Vi tilbringer det meste af vores tid indendørs, alligevel har mange af os en tendens til at glemme alt om luftforurening i hjemmet. Vi tager det for givet, at luften i vores hjem er ren. Hverdagsaktiviteter som madlavning eller rengøring kan forringe luftkvaliteten i lige så høj grad som trafikos”, fortæller Henrik Telander, produktchef i IKEA, og fortsætter:

“Med VINDSTYRKA har ambitionen været at skabe en højtydende luftkvalitetssensor, der kan hjælpe vores kunder med at blive mere bevidste om kvaliteten af den luft, de indånder i deres hjem”.

De mest skadelige forurenende partikler (PM2,5) kan ikke ses med det blotte øje. VINDSTYRKA har et display, der viser PM2,5 niveauer, luftfugtighed, temperatur og TVOC.

 

 

Når sensoren er tilsluttet IKEAs hub for smartprodukter, DIRIGERA, er det muligt at tilgå niveauerne for luftkvaliteten direkte i IKEA Home-appen.

VINDSTYRKA kan bruges alene, men også til at forbedre effekten af andre IKEA smartprodukter som STARKVIND luftrenseren.

Ved at tilslutte VINDSTYRKA til STARKVIND kan ventilatorhastigheden automatisk justeres i overensstemmelse med mængden af PM2,5 i luften, hvilket sikrer, at luften i hjemmet altid er så ren som muligt.

 

 

Pris og tilgængelighed

IKEA VINDSTYRKA koster kr. 299,-

Sælges i deres varehuse og online fra 1. april 2023

 

Info

PM2,5 er partikler, der kan indåndes, og som er mindre end 2,5 mikrometer (en tusindedel af en millimeter).

TVOC betyder Total Volatile Organic Compounds og er et mål for forureningsbelastningen fra forskellige gasformige forurenende partikler.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.