Forside Produkter Computere

Microsoft: Sådan kører du Windows 11 på Apple M1 og M2

-

Microsoft beskriver nu mulighederne for at benytte Windows 11 på en Mac med Apples Mx chipset

Selvom Microsoft understreger at Windows 11 har det bedst på en PC, så er der muligheder for at køre Windows 11 på Macs.

Annonce:

Men Apple understøtter ikke længere bootcamp, som gjorde det muligt at starte Mac’en op med en ‘native’ Windows. Alternativerne er at ‘streame’ Windows fra internettet eller køre det virtuelt, og til det sidste har de allieret sig med virtuel-eksperten Parallels som nu er officiel MIcrosoft partner.

Sådan køres Windows fra en Mac med M1 og M2 chips:

 

Windows 11 og Windows 365 Cloud-pc’er

Du kan streame din fulde, personlige Windows 11-oplevelse til mange enheder, herunder Mac-computere, der er bygget med M-serie-processorer, på en Cloud PC via vores Windows 365-tjeneste.

Windows 365 er en software-as-a-service-løsning til organisationer af alle størrelser, som tilbydes pr. bruger pr. måned. Der er en række forskellige prismuligheder og Cloud PC-konfigurationer til rådighed baseret på ydelsesbehov.

Windows 365 understøtter nested virtualisering til test, kørsel af emulatorer, sikring af fuld programkompatibilitet m.m. Få mere at vide om opsætning af virtualiseringsbaserede arbejdsbelastninger med Windows 365.

 

Windows 11 og Parallels Desktop

Parallels Desktop version 18 er en autoriseret løsning til at køre Arm-versioner af Windows 11 Pro og Windows 11 Enterprise i et virtuelt miljø på sin platform på Apple M1- og M2-computere.

Arm-versionen af Windows 11 har dog begrænsninger, der kan påvirke din evne til at bruge forskellige typer hardware, spil og apps, herunder dem, der er afhængige af DirectX 12 eller OpenGL3.3 eller højere.

Der understøttes heller ikke at køre Android og Linux applikationer, eller en Windows sandkasse.

32-bit Arm-apps, der er tilgængelige fra Store i Windows, understøttes ikke af Mac-computere med M1- og M2-chips. 32-bit Arm-apps er i færd med at blive forældet for alle Arm-versioner af Windows.

 

Annonce:
Forrige artikelFarvel til ADSL og fastnet: TDC varsler nedlukning af kobbernettet
Næste artikelDisney skruer ned for Marvel-tempoet og op for Star Wars i biffen
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.