Forside Nyheder

Power overtager MediaMarkts butikker i Sverige

-

POWER overtager 29 svenske butikker fra den tyske koncern MedieMarkt, hvis moderselskab MediaMarktSaturn dog stadig beholder en minoritetsandel på 20 % af POWER Sverige. Med opkøbet er POWER nu fysisk til stede med butikker i Danmark, Sverige, Norge og Finland.


Nyheden om aftalen med MediaMarkt markerer en stor og længe ventet dag for POWER-koncernen.

Annonce:

“Det er et godt træk både for POWER og for MediaMarkt Sverige. Vi supplerer hinanden på flere områder, og begge parter har ekspertise og viden om markedet, der kan bidrage til øget værdiskabelse i virksomhederne på både langt og kort sigt. Handlen er en rigtig god løsning for såvel virksomhederne som for leverandører, medarbejdere og kunder”, siger Ronny Blomseth, administrerende direktør for POWER i Norden.

POWER har i dag etableret sig som en af ​​de største og mest profitable elektronikkæder i Norden. Virksomheden driver online-handel og har fysiske butikker i Norge, Finland og Danmark. Og nu er de 29 svenske Mediamarkt-butikker så også en del af POWER-mærket. Medarbejdere, butikker, kontorlokaler og distributionssystemer er omfattet af opkøbet, som forventes gennemført i sommeren 2023. POWER overtager samtidig alle kundeforpligtelser og kundegarantier.

 

Får kæmpe betydning – også i Danmark

MediaMarkt har omkring 1.300 ansatte i Sverige og havde i 2022 en omsætning på 5,3 milliarder svenske kroner. Efter opkøbet får POWER i alt 269 butikker i Norge, Danmark, Finland og Sverige.
Direktøren for POWER Danmark er mere end tilfreds med købsaftalen.

– Det her er simpelthen den manglende brik, som falder på plads i puslespillet. Sverige er jo et gigantisk marked, og selvfølgelig skal POWER også være til stede også her, siger Jesper Boysen, administrerende direktør i POWER Danmark. Han fortsætter:

– Jeg er sikker på, at overtagelsen får kæmpe værdi også for vores kunder her i Danmark, fordi den øgede konkurrence kommer til at smitte af i sortiment og tilbud – også på det danske marked. Og de svenske forbrugere vil klart opleve det samme, som danskerne har set de seneste år: Når POWER rykker ind i et nyt marked, falder priserne. Sådan har det været i hver eneste by, hvor vi har bygget butik her i Danmark – og sådan bliver det også i Sverige, siger Jesper Boysen.

MediaMarkts butikker i Sverige skifter i løbet af 2023 indpakning og bliver en del af POWER International AS – en koncern, der siden starten i 2017 har haft stærk vækst med rekordresultater især i de seneste år.

Annonce:
KILDEPressemeddelelse: Power Danmark
Forrige artikelSuperhelte-gensyn: Michael Keaton som Batman og ’Guardians… Vol. 3’
Næste artikelBBC lancerer tv-kanalen BBC Nordic i Danmark
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.