Forside Emner Spil fokus

Spilklassiker er tilbage i fremragende remake

-

Vi har kigget på genudgivelsen af Dead Space, der nu hedder Dead Space Remake.

For mig står oplevelsen med det oprindelige Dead Space fra 2008 stadig som en af de bedste horroroplevelser jeg nogensinde har haft på gamingfronten.

Annonce:

Derfor var jeg lige dele forventningsfuld og smånervøs da Dead Space Remake udkom. For var det bedre at have minderne om en episk spiloplevelse i baghovedet, eller kunne udviklerne formå at gøre oplevelsen endnu bedre?

Jeg er glad for at kunne berette, at Dead Space Remake på alle måder er en forbedring af originalen.

 

 

Historien

For jer der ikke kender Dead Space, så indtager du rollen som Isaac Clarke, der ankommer til rumskibet USG Ishimura.

Desværre er intet som det burde og besætningen er blevet angrebet af en alien, der har forvandlet dem til frådende monstre, som du naturligvis er den eneste der kan stoppe. Historien er justeret en smule så den er lidt tydeligere fortalt denne omgang.

Historien løftes blandt andet takket være Isaac Clarke, der nu taler, hvilket var temmelig savnet i det oprindelige spil. Nyt er også oplevelsen når Isaac bevæger sig udenfor rumskibet. Tidligere var denne oplevelse rimelig statisk i modsætning til nu, hvor du kan styre Isaac med små jetpacks monteret på rumdragten.

 

 

Gameplay

Originalens gameplay var intet mindre end fremragende og det er tydeligt, at man har ønsket at bibeholde spillet forcer, da alt stort set er som dengang rent gameplay wise.

Godt nok er der nu understøttelse af DualSense-controllerens herligheder, men det er også det. Dead Space var og er stadig ret unikt i sin tilgang til fjenderne.

Hvis du vil have en chance for at overleve skal fjender afmonteres lemme for lemme. Skud placeret i krop eller hoved, har sjældent den ønskede effekt. Det giver en hæsblæsende, småstressende men også fantastisk oplevelse, når du sniger dig rundt i de mørke klaustrofobiske gange, velvidende at du er tvunget til at udvise præcision og snilde, hvis du vil gøre dig forhåbninger om at besejre en fjende, der både er større, stærkere og forbandet agressiv.

Fjenderne er i det hele taget nu endnu mere skræmmende takket være de grafiske detaljer. Blodet flyder og man kan se hvordan knogler og kød skilles fra kroppen når du skyder. Selvom Dead Space allerede var et flot spil da det udkom i 2008, så er der sket så meget på den grafiske front, at Dead Space Remake bare skinner endnu mere.

 

 

Konklusion

Dead Space Remake tager et i forvejen fremragende horrorspil og forbedrer det på alle plan. Grafikken er sublim, lyden uhyggelig og måden man afmonterer fjenders lemmer på er unik og voldsomt tilfredsstillende.

Endelig er historien dybere og mere interessant end man måske skulle tro. Et herligt gensyn med et af vor tids bedste horrorspil, du ikke bør gå forbi.

Ude nu til PS5, Xbox Series X samt PC

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.