Forside * Nyheder

Telenor klar til at filtrere internet-surfingen

-

SikkerSurf beskytter på nettet ved automatisk at blokere adgangen til hjemmesider med svindel og virus

Som det første teleselskab herhjemme lancerer Telenor nu et sikkerhedsfilter til alle selskabets privatkunder. Et filter som automatisk blokerer hjemmesider hvor der er fundet svindel, virus eller som kan påvirke sikkerheden ved surfing på nettet.

De kalder servicen for SikkerSurf.

Annonce:

“I dag er svindlere blevet eksperter i at kamuflere deres onde hensigter og links til skadelige hjemmesider i svindelmails og sms’er, som mange danskere modtager hver dag. De ligner til forveksling troværdige beskeder, der kan være enormt svære at gennemskue for den almindelige forbruger”, fortæller Christian Hoffmann, direktør for privatmarkedet i Telenor, og fortsætter:

“Vi har ønsket denne løsning i lang tid, og derfor er vi enormt glade for, at vi efter en tæt og god dialog med myndighederne nu kan tilbyde alle vores privatkunder det ekstra lag af beskyttelse som det første og foreløbigt eneste teleselskab herhjemme”.

Teleselskabet fortæller at lanceringen sker på baggrund af et langvarigt samarbejde med bl.a. brancheforeningen Teleindustrien, Styrelsen for Dataforsyning og Infrastruktur og Center for Cybersikkerhed om tiltag, der kan forbedre sikkerheden for danskerne på nettet.

I forlængelse af dette har de danske myndigheder for nyligt givet grønt lys til teleselskabernes brug af sikkerhedsfiltre til at bekæmpe problemet med falske emails og sms’er – såkaldt phishing og smishing – som 60% af danskerne har været udsat for.

 

Blokerer svindel-hjemmesider

Med SikkerSurf blokerer Telenor automatisk adgangen til hjemmesider, der indeholder virus, svindel eller ondsindet software.

Det kan f.eks. være hjemmesider, der udgiver sig for at være myndigheder, pakkeleverandører, banker etc., og som lokker kunderne til at dele kreditkortinformationer og personlige oplysninger.

Når kunden klikker på et ondsindet link, vil vedkommende modtage en meddelelse på skærmen om, at hjemmesiden er blokeret.

SikkerSurf bliver lanceret primo marts, hvor det automatisk bliver inkluderet i alle abonnementer på mobil og mobilt bredbånd (MBB) til privatkunder.

Senere i løbet af foråret bliver SikkerSurf også rullet ud til alle Telenors Maxspeed-kunder, der får internet gennem kabel eller trådløst over 4G og 5G.

 

Frivilligt tilbud

Telenor-kunderne skal ikke gøre noget aktivt for at få beskyttelsen.

Ønskes SikkerSurf-filteret ikke, så kan det slås fra via app’en ‘Mit Telenor’ eller ved at kontakte deres kundeservice.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.