Forside Baggrund

9 ‘stream ripping’-tjenester blokeres i Danmark

-
Foto: Shutterstock.com

9 ulovlige musik-ripping-tjenester blokeres af danske internetudbydere

RettighedsAlliancen har vundet en sag om blokering, der omfatter de 9 mest populære såkaldte “stream ripping tjenester” i Danmark.

Det er tjenester som giver brugerne mulighed for at kopiere og gemme musik fra internettet på en ulovlig måde. Domstolen har afgjort, at disse tjenester er ulovlige, og de danske internetudbydere skal derfor blokere dem.

Annonce:

Det er ikke første gang at stream-rippere blokeres. RettighedsAlliancen stod i 2018 bag en sag om blokering mod et teleselskab, der handlede om en såkaldt stream ripper, der ulovligt ripper og gemmer musik fra musikvideoer. Denne sag resulterede i dengang en historisk afgørelse, hvor Danmark blev det første land i verden til at blokere for en stream-ripping-tjeneste. Her 5 år senere bruges teknologien stadig i stor stil til ulovligt at downloade musik fra YouTube.

Det er Retten i Næstved der mandag den 13. marts har dømt 9 af de mest populære stream-ripping-tjenester ulovlige. Disse 9 tjenester havde flere hundrede tusinde besøg fra danske IP-adresser hver måned, hvilket udgjorde en stor udfordring for rettighedshaverne i musikbranchen. Dommen betyder, at danske internetudbydere nu skal blokere for disse tjenester, så de ikke længere kan tilgås fra danske IP-adresser.

Kendelsen viser, at blokeringer fortsat er et effektivt og fleksibelt redskab, der kan bremse flere slags ulovligt indhold. Ulovlig download og stream ripping er eksempler, men også distribution af ulovlig TV, litteratur, tekst, film og live begivenheder kan begrænses med blokeringer.

Selvom det er muligt at omgå denne type blokeringer, så fortæller RettighedsAlliancen at trafikken til blokerede tjenester i gennemsnit falder med 75%

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.