Forside * Fokus

Bard siger den er trænet med data fra Gmail, Google afviser

-
Foto: Shutterstock.com

Har der været anvendt data fra folks private email-konti i Gmail til at træne AI-chatbotten Bard? Ja, siger Bard selv, men Google afviser.

Google har åbnet op for en bredere adgang til deres ChatGPT-konkurrent ved navn Bard. Foreløbig er den nye AI-chatbot kun tilgængelig i USA og Storbritanien, men senere bredes den ud til flere lande og sprog.

Googles systemer har jo adgang til store mængder af data, her i blandt private emails i Gmail. Har indholdet af disse været brugt til at træne/oplære Googles nye AI-chatbot?

Annonce:

En tweet fra Kate Crawford, forfatter og hovedforsker hos Microsoft Research, viser et Bard-svar, der antyder, at Gmail var inkluderet i dets datasæt. Det skriver Apple Insider

Bard svarer at det er Googles interne data som har været brugt til træningen, her i blandt data fra Google Search, Gmail og andre data.

Twitter-bruger Google Workspace har så efterfølgende svaret på opslaget, af der ikke har været anvendt Gmail data i træningen af Bard.

Det fik Kate Crawford til at stille et opfølgende spørgsmål:

“Tak for dette. Så kan jeg bekræfte, at dette var en Bard-hallucination, og at der ikke er nogen Gmail-data inkluderet overhovedet i træningsprocessen?”

Men det har Google ikke svaret på. Til gengæld kom der en kommentar fra Elon Musk

Ligesom ChatGPT og lignende værktøjer er Bard ikke egentlig intelligent og vil ofte tage fejl, hvilket kaldes ‘hallucinationer’.

Disse generative AI-værktøjer, som denne type chatbots kaldes, er langtfra ufejlbarlige. Brugere med adgang prøver ofte at trække information ud, som ellers ville være skjult.

Forespørgsler som Crawfords kan nogle gange give nyttig information, men i dette tilfælde tog Bard – ifølge Google – fejl.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.