Forside * Featured

Du får IKEAs nye bade-højttaler kastet i nakken

-
(Foto: IKEA)

Du kan endda nøjes med at lade op den nye VAPPEBY-højttaler op et par gange om året.

To spørgsmål melder sig i lyset af det seneste produkt, IKEA har lanceret til det velekviperede smart-hjem: 1. Hvor længe opholder du dig typisk under bruseren? 2. Hvor lav skal prisen være, for at du ikke kan lade være med at fylde brusekabinen med lyd, mens du opholder dig der?

Begge dele har den nyeste VAPPEBY-højttaler et godt svar på. Som det vil være kendere af IKEAs produkter til det smarte hjem bekendt, er VAPPEBY en serie af trådløse højttalere, der kører med Bluetooth, og ikke er udviklet sammen med Sonos ligesom SYMFONISK-serien.

Annonce:
(Foto: IKEA)

Til gengæld kan VAPPEBY-højttalerne som regel noget mere end blot spille musik, de er nemlig typisk lavet til at blive brugt særlige steder i hjemmet. Der er for eksempel en kombineret lampe og højttaler til udendørs brug og en sjovt designet højttaler til børneværelset i serien.

Nu er der så kommet en VAPPEBY-højttaler, der skal bruges i badeværelset. Der er selvfølgelig allerede en masse vandafvisende og vandtætte højttalere på markedet, der kan bruges i brusekabinen. Men IKEAs nyeste højttaler udmærker sig på både batterilevetiden og prisen.

Billig lyd i lang tid

Og dermed vender vi tilbage til de to ovenstående spørgsmål. Hvis du er som de fleste opholder du dig næppe mere end 5-10 minutter under selve bruseren, men derfor kan du jo godt lade musikken spille, mens du ordner alle de andre ting, der hører til baderitualet.

Men hvis vi nu siger, at hele baderitualet varer en halv time, at du går i bad hver dag, og at du kan nøjes med at lade den nye VAPPEBY-højttaler spille ved halvdelen af dens maksimale lydstyrke. Under disse betingelser behøver du kun at lade den op et par gange om året.

(Foto: IKEA)

Ifølge IKEA kan den nye badehøjttaler nemlig spille i 80 timer ved halv volumen, før den skal lades op igen, og det giver altså 160 baderitualer i alt. Eller 2-3 opladninger på 365 dage. I vore dage er det naturligvis ikke uhørt, at en Bluetooth-højttaler kan spille i 80 timer på en opladning, men det er så her, spørgsmål nummer to kommer ind i billedet.

For VAPPEBY til badeværelset er nemlig billig. Meget billig. Blot 99 kr. Til sammenligning koster f.eks. den vandafvisende JBL Go 3 295 kroner og den har kun fem timers spilletid på batteriet.

VAPPEBY-højttaleren er IP67-testet. Og selv om man næppe skal forvente hifi til de penge, kan den sættes op i et stereo-setup med en tilsvarende højttaler (hvis du f.eks. skulle vælge at droppe et besøg i biffen for at have råd til TO bruser-VAPPEBY’er).

Den kommer i sort, rød, og gul og bliver tilgængelig globalt i april.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.