Forside * Featured

Era er Sonos højttalere til næste generation lyd

Sonos Era 300. Foto: recordere.dk

Sonos Era 300 og Era 100 er næste generation af smarte højttalere til rumlig lyd

De nye Era-højttalere fra specialisten i streaming lyd indleder et helt nyt kapitel i
lyd- og designinnovation.

Era 300 er ny multirum højttaler fra Sonos i et anderledes nyt design. En højttaler der er designet til at bringe glæden ved rumlig lyd ind i millioner af hjem. Det fortæller Sonos i en udmelding.

Annonce:

Den anden højttaler i den nye serie hedder Era 100, og her fortæller Sonos at den omdefinerer rumfyldende lyd med næste generations akustik, sammen med et nyt udseende i forhold til Sonos One.

 

Sonos Era 300 og 100. Foto: recordere.dk

Sonos fortæller at Era 300 er en dristig, revolutionerende ny højttaler, der er bygget til at levere den bedste oplevelse af rumlig lyd med Dolby Atmos, mens Era 100 er en ‘remastering’ af den bedst sælgende Sonos One.

“I en tid med konstant baggrundsstøj betyder kvalitetslytning mere end nogensinde før. Vores vision er at gøre lytning til en oplevelse, der er ladet med følelser, og hjælpe vores kunder med at føle glæde og vitalitet gennem deres yndlingsmusik og lydindhold”, fortæller Patrick Spence, CEO for Sonos, og fortsætter:

“Era-familien er den næste generation af smarte højttalere, som er indbegrebet af vores engagement i lydinnovation, ansvarligt design og en dyb forbindelse til skaberfællesskabet.”

 

Sonos Era 300. Foto: Sonos

 

Den anderledes form på Era 300 skyldes at den kompakte højttaler leverer lyd til venstre, til højre, forud og opad samtidig, vha. 6 stk. kraftfulde højttalerenheder.

Udover at kunne levere en mere rumlig oplevelse ved stereo musik, så betyder det også at højttaleren kan bruges til Dolby Atmos, evt. som baghøjttalere til en Sonos Atmos soundbar.

“Dolby Atmos har skabt en ny måde at opleve musik og lydunderholdning på. Lyde og musik kommer til live med uovertruffen klarhed og dybde”, fortæller Kevin J. Yeaman, CEO for Dolby, og fortsætter:

“Era 300’s lyd innovation med Dolby Atmos skaber en fuldstændig fordybende musikoplevelse”.

 

USB-C dongle: Sonos Combo Adapter med ethernet og minijack stereo indgang. Der findes en anden adapter kun med minijack stereo indgang. Foto: Sonos

 

Sonos Era 300

 • Designet til rumlige: Era 300 har en kompleks akustiske arkitektur i et timeglasdesign, hvor alle vinkler, proportioner og perforeringer forbedrer retningen og lydspredning for virkelig at omslutte dig med lyd.
 • Surroundlyd: Era 300 er Sonos første højttaler, der leverer flerkanals surround lyd, når den bruges som hjemmebiografrears. Filmfans kan parre to højttalere med Arc eller Beam (Gen 2) for at skabe en Dolby Atmos-oplevelse, der trækker lytterene dybere ind i handlingen.
 • Tæt samarbejde med musikindustrien: Sonos har arbejdet tæt sammen med sit fællesskab af førende kunstnere og skabere – herunder Sonos Soundboard-medlemmer – for at finjustere Era 300 omhyggeligt, så lytterne kan nyde lyd der er tro mod kunstnerens hensigt

“Ligesom skiftet fra mono til stereo er spatial audio den næste udvikling inden for lytning – at skabe en lyd, der er oplevelse, der indhyller dig i musikken,” fortæller Giles Martin, VP, Sound Experience hos Sonos, og fortsætter:

“Som både skabere og de store streamingplatforme omfavner spatial audio til musik, er tiden inde til at skabe en lytteoplevelse, der lever op til løftet om dette spændende og kreative format”.

 

Sonos Era 100

Era 100 er kun en smule større end forgængeren Sonos One og har helt ny hardware og software, med næste generations akustik og design, der leverer detaljeret stereolyd og dyb bas.

 • Nu i stereo: To vinklede diskanthøjttalere sender skarpe høje frekvenser til venstre og højre for en fyldig stereolyd oplevelse, mens en større midwoofer skaber en fantastisk bas, som er uventet fra en enkelt kompakt højttaler.
 • Lille, men mægtig: Era 100’s slanke, moderne design er fyldt med lyd og tekniske forbedringer gør den ‘chic’ til enhver bogreol, køkkenbord, skrivebord eller natbord.
 • Tilpas dit system: Giv filmaftenen et nøk opad ved at tilføje to Era 100-højttalere som baghøjttalere til din soundbar, for at skabe et surround sound system, eller par to sammen for at få et rumfyldt stereoanlæg.

 

Det øvrige

 • Mere bæredygtig lyd: Era 100 og Era 300 er fremstillet af post consumer recycled (PCR) plast og pakket i 100 % bæredygtigt indkøbt papir, samtidig med at de er konstrueret til at reducere strøm forbruget med under to watt i tomgang og en ny avanceret dvalefunktion.
 • Bygget til at holde: Begge højttalere er designet til at bo i dit hjem i mange år og er bygget til at kunne serviceres ved at reducere brugen af klæbemidler og overgå til skruer for nem afmontering og reparation.
 • Ny brugergrænseflade: Era 100 og Era 300 har en intuitiv ny brugergrænseflade, herunder en ny kapacitiv lydstyrkeslæde for enkel kontrol, der supplerer hurtig og privat kontrol af din musik med Sonos Voice Control, Sonos-appen, Apple AirPlay 2 og Bluetooth.
 • Opgraderede tilslutningsmuligheder: Stream al den lyd, du holder af, ved hjælp af WiFi eller Bluetooth, og direkte tilslutte andre lydenheder som f.eks. en pladespiller ved hjælp af et hjælpekabel og Sonos Line-In Adapter.
 • Udvider Trueplay til flere lyttere: Brug mikrofonarrayet i Era 100 og Era 300, Trueplay optimerer lyden til den unikke akustik i dit rum med blot et tryk i Sonos app. Tilgængelig for både Android- og iOS-brugere.

 

Et kig indeni

Ved præsentationen havde Sonos medbragt nogle særlige gennemsigtige udgaver, for at der var mulighed for at se hvad der er indeni. Disse kommer ikke til salg.

 

Pris og tilgængelighed

 • Sonos Era 100 kr. 2.099,-
 • Sonos Era 300 kr. 3.699,-

Sælges fra 28. marts

 

Sonos familien

Sådan ser familie-billederne ud når Era er landet

Sonos familie. Foto: Sonos
Sonos familie. Foto: Sonos

 

Specifikationer

Sonos Era 300 Specifikationer (Engelsk):
* Dimensions (H x W x D) 6.30 x 10.24 x 7.28 in (160 x 260 x 185 mm)
* Weight: 4.47 kg
* Finish: Matte (Available in Black or White)
* Capacitive Touch Controls: Play, pause, skip, replay, adjust volume, mute voice assistant, and group or ungroup Sonos products.
* Bluetooth Button: Press to pair with a Bluetooth device.
* Mic Switch: Toggle off this switch on the back of the product to disconnect all power to the microphone hardware.
* LED: Light on the product indicates connection, microphone activity, and mute status.

Sonos Era 100 Specifikationer (Engelsk):
* Dimensions (H x W x D): 182.5 x 120 x 130.5 mm
* Weight: 2.02 kg
* Finish: Matte (Available in Black or White)
* Capacitive Touch Controls: Play, pause, skip, replay, adjust volume, mute voice assistant, and group or ungroup Sonos products.
* Bluetooth Button: Press to pair with a Bluetooth device.
* Mic Switch: Toggle off this switch on the back of the product to disconnect all power to the microphone hardware.
* LED: Light on the product indicates connection, microphone activity, and mute status.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.