Forside * Nyheder

JOLED søger om konkursbeskyttelse – Flere virksomheder rammes

-

JOLED har søgt om konkursbeskyttelse, og det rammer flere virksomheder der bruger JOLEDS paneler.

JOLED, et joint venture-partnerskab mellem Panasonic, Sony, Japan Display og en japansk statsstøttet investeringsfond (INCJ), blev dannet i 2015 med det formål at udvikle og masseproducere OLED-paneler til små og mellemstore enheder.

Annonce:

Dette var et segment, som LG Display og Samsung Display på daværende tidspunkt ignorerede. JOLEDs paneler blev brugt i professionelle OLED-monitorer fra Eizo, Asus og andre mærker og blev også leveret til LGs OLED Pro monitorer. I 2020 blev JOLED bekræftet som TCLs udviklingspartner til printede OLED TV.

Desværre har JOLED nu søgt om konkursbeskyttelse i Tokyo på grund af høj gæld. Det faktum, at LG Display og Samsung Display begge for nylig har startet masseproduktion af mellemstore OLED-paneler til monitorer, har også spillet ind. JOLED lukker sine to fabrikker i Japan og afskediger omkring 280 medarbejdere, mens Japan Display Inc. opkøber JOLEDs teknologiudviklingsteam og tilhørende patenter.

JOLEDs konkurs vil højst sandsynligt påvirke professionelle OLED-monitorer fra LG, Eizo, Asus og andre mærker, men det er uklart, hvad det præcis vil betyde for TCLs udviklingsplaner for printede OLED TV. JOLED formåede aldrig at udfordre LG Display og Samsung Display. JOLEDs gæld på konkurstidspunktet beløb sig til 33,7 mia. yen (1,77 mia. DKK).

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.