Forside Produkter AI

Ny opdatering gør ChatGPT mere menneskelig

-
Foto: Shutterstock.com

OpenAI har offentliggjort GPT-4, den seneste AI-sprogmodel som understøtter applikationer som ChatGPT og den nye Bing.

Nu bliver ChatGPT og Bing Chat mere menneskelig. Selskabet bag den populære AI (kunstig intelligens) hævder at den nye GPT-4 er mere menneskelig end den hidtidige GPT-3.

Modellen bag den ny GPT-4 er “mere kreativ og samarbejdsvillig end nogensinde før” og “kan løse vanskelige problemer med større nøjagtighed”. Det fortæller OpenAI, selskabet bag, i en udmelding.

Annonce:

Den ny udgave kan bearbejde både tekst og billeder, men kan dog fortsat kun svare via tekst.

OpenAI har tidligere forklaret at forskellen mellem GPT-4 og dets forgænger GPT-3.5 er “subtil” i en afslappet samtale (GPT-3.5 er modellen som driver ChatGPT).

GPT-4 er resultatet af en lang udvikling inden for AI-sprogmodeller, der startede med GPT i 2018, GPT-2 i 2019 og GPT-3 i 2020. Disse modeller er trænet på store mængder tekst fra internettet for at forudsige ordmønstre.

OpenAI understreger, at GPT-4 har gennemgået seks måneders sikkerhedstræning. Dog betyder det ikke, at systemet ikke begår fejl eller producerer skadeligt indhold, som Microsofts Bing-chatbot har demonstreret.

De advarer også om, at systemerne stadig har mange af de samme problemer som tidligere sprogmodeller, herunder en tendens til at opdigte informationer (eller “hallucinere”) og evnen til at generere voldelig og skadelig tekst.

Ligesom GPT-3, så mangler GPT-4 stadig også viden om begivenheder efter september 2021. Det den kender og har lært ligger forud for dette.

 

Tilgængelighed

Den nye GPT-4 model er tilgængelig nu for offentligheden.

Kan testes via ChatGPT Plus, som er OpenAI’s betalingsabonnement ($20/måned, svarende til kr. 140/måned)

Prøv det via OpenAI/ChatGPT

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.