Forside * Nyheder

Farverige fronter til IKEAs SYMFONISK-billedramme i april

-
(Foto: IKEA)

Der kommer mere knald på udvalget af fronter til IKEAs billedramme-højttaler, når en ny kollektion skabt af latinamerikanske kunstnere lanceres i næste måned.

Det er ikke alle, der har råd til at hænge et stort og fint The Frame-tv fra Samsung op på væggen. Men hvis dit smarthjems-budget er lidt mindre, kan du stadig gemme noget af hjemmets elektronik bag kunst.

IKEAs SYMFONISK-serie indeholder som bekendt produkter udviklet sammen med Sonos. Et af dem er en flad højttaler, der kan dækkes af fronter, der får højttaleren til at ligne et kunstværk, der hænger på væggen.

Annonce:

Om du kalder det en højttaler med kunstfronter eller en billedramme med indbygget højttaler er sådan set underordnet. IKEA holder fast i det sidste, og har foreløbig to designs i udbud, en sort og en hvid model, der begge har et slags netværksdesign som det primære motiv.

Du kan dog også købe forskellige fronter med bl.a. sort/hvid-fotos af dyr og byliv, og en række teknologi-orienterede motiver, herunder kassettebånd, pladespillere med mere. Disse er dog holdt i nogle afdæmpede farver. I april kommer der imidlertid langt flere farver i spil, når IKEA lancerer en ny designkollektion, der hedder Ömsesidig.

Farverigt fællesskab

Ordet ”ömsesidig” på svensk betyder ”gensidig” på dansk, og den nye kollektion lægger også op til en slags fællesskabsfølelse af den slags, man nogle gange skal lidt længere sydpå for at finde. Det er også dernede i varmen, at de friske farver kommer på banen, som kendetegner kollektionen.

(Foto: IKEA)

Således er kollektionen lavet af ni latinamerikanske kunstnere, der på hver sin måde repræsenterer deres lands kulturer og designmentalitet. Kollektionen kommer til at gå på tværs af forskellige IKEA-produkter, og et af disse er altså også SYMFONISK-billedrammen.

Der kommer således tre nye fronter til SYMFONISK-billedrammen, og to af disse kan helt sikkert sætte liv i en almindelig hvid væg af den slags, der findes i mange danske hjem. Et af de farverige designs er skabt af den colombianske kunstner Diana Ordóñez og kan ses øverst i artiklen.

Dertil kommer to designs fra den chilenske vægkunstner Trini Guzmán, der byder på både et farverigt designet frontpanel og et mere diskret af slagsen, der dog begge har plante-blade som primær inspirationskilde. De kan ses herover.

Vi har endnu ikke fået en dansk pris på Ömsesidig-fronterne. Men de fronter, der p.t. kan købes, koster 400 kroner stykket, så mon ikke prisen kommer til at ligge deromkring?

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.