Forside Indhold og distribution Musik

Topindtjenende sange: Året for de ‘store herrer’

-
Foto: Shutterstock.com

Top 10 over de mest indbringende danske sange for 2022, i Danmark og i udlandet

I 2022 cementerer Andreas Odbjerg sin position som en fremtrædende skikkelse ved at have fire sange repræsenteret på Koda Hitlisten, som er top-10 over de bedst indtjenende musiknumre i 2022. Det fortæller Koda i en udmelding.

Andreas indtager første- og anden-pladsen med sangene ‘Stor Mand’ i samarbejde med Tobias Rahim og ‘Hjem Fra Fabrikken’.

Annonce:

At have en sang på Koda Hitlistens top-10 over de mest indtjenende musiknumre fra det forgangne år er en imponerende præstation.

At Andreas Odbjerg har hele fire sange på listen er således en ganske enestående og historisk bedrift, som understreger hans succes som både kunstner og sangskriver i 2022. På listen optræder Andreas’ navn dog kun tre gange, den fjerde sang han har andel i er Drew Sycamores ’45 Fahrenheit Girl’.

 

Fald i antallet af kvindelige sangskrivere i top-10

I fjor var Koda Hitlisten historisk, idet den for første gang indeholdt flere end én kvindelig sangskriver.

På det tidspunkt var der fire kvinder på listen, men i 2022 er dette tal reduceret, og der er nu kun to kvindelige sangskrivere blandt de 31 sangskrivere på årets top-10.

Dette inkluderer den tidligere nævnte Drew Sycamore og sangskriveren Celine Svanbäck, som debuterer på listen som en af ophavspersonerne bag Christophers ‘Fall So Hard’.

 

Danske succeser i Sydkorea

Koda Hitlisten over de højst indtjenende sange i udlandet er endnu engang domineret af danske evergreens fra tidligere år og årtier. På listen finder man blandt andet ‘Barbie Girl’, ‘Move Your Feet’ og ‘7 Years’, men der er også en række nye navne på listen.

Producer og sangskriver Sylvester Sivertsens optræder på tredjepladsen som medskaber af Dua Lipa-hittet ‘We’re Good’.

En anden bemærkelsesværdig præstation er sangskriverne Celine Svanbäck, Jeppe London Bilsby og Lauritz Emil Christiansens succes i Sydkorea. De har opnået stor anerkendelse inden for K-pop-universet og optræder som sangskrivere på både femte- og ottendepladsen på hitlisten. Disse sange er fremført af henholdsvis gruppen Oh My Girl og artisten IU.

 

Koda Hitlisten 2022 Danmark

 1. Stor Mand – Tobias Rahim, Andreas Odbjerg
 2. Hjem Fra Fabrikken – Andreas Odbjerg
 3. Under Din Sne – The Minds Of 99
 4. I Morgen Er Der Også En Dag – Andreas Odbjerg
 5. Mucki Bar – Tobias Rahim
 6. Fall So Hard – Christopher
 7. Ibiza – Benny Jamz, Gilli, KESI, B.O.C
 8. House On Fire – Jonah Blacksmith
 9. 45 Fahrenheit Girl – Drew Sycamore
 10. Stjernerne – Lord Siva

 

Koda Hitlisten 2022 udland

 1. 7 Years – Lukas Graham
 2. Barbie Girl – AQUA
 3. We’re Good – Dua Lipa
 4. Solo Dance – Martin Jensen
 5. Dolphin – OH MY GIRL
 6. Love Someone – Lukas Graham
 7. Move Your Feet – Junior Senior
 8. Celebrity – IU
 9. Superstar – Jamelia
 10. Leon On – Major Lazer feat, MØ

 

Hitlisterne er en opgørelse over de musiknumre, der er skabt eller medskabt af mindst ét Koda-medlem, som har indtjent mest i hhv. Danmark og udlandet i 2022.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.