Forside * Nyheder

Biograf lukker efter mere end 100 år

-
Foto: Google Streetview

Dragør Bio lukker dørene efter mere end et århundrede

I dag forsvinder et navn fra listen over danske biografer, når Dragør Bio lukker efter mere end 100 år, heraf 95 år i samme bygning. Det skriver TV 2 Kosmopol

Mette Jansen, formand for Dragør Biografforening, udtaler, at det er en trist dag, men der er ikke noget, de kan gøre.

Annonce:

Biografen har eksisteret i samme bygning siden 1928 og har i de sidste otte år været drevet af en gruppe på 60 frivillige. Men nu er der behov for modernisering og udvikling, hvilket ikke er muligt uden en langtidslejekontrakt med ejerne af bygningen.

Foreningen har forsøgt at finde alternativer og et andet sted at være, men forhandlingerne med Dragør Kommune har ikke ført til noget. Derfor slutter biografens historie i dag med visningen af den anmelderroste belgiske film Close kl. 18.30.

Mette Jansen, der til daglig er centerchef på Peder Lykke Centret på Amager, har brugt en stor del af sin fritid på biografdriften og mener, at lukningen er et stort tab for Dragør. Hun understreger, at biografen kun kunne fungere takket være de frivillige og at billetsalget har været godt nok til at bevise, at Dragør er stor nok til at have en biograf.

Når rulleteksterne på filmen Close vises i aften, er det slutningen for Dragør Bio. Men foreningen har et spinkelt håb: Hvis bygningen bliver solgt, og de kan få en ny lejeaftale, er de klar til at genåbne biografen, slutter Mette Jansen til TV 2 Kosmopol.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.