Forside * Nyheder

Foldbar Google Pixel kan blive afsløret 10. maj

-
Googles foldbare Pixel som OnLeaks og HowtoiSolve mener, den ser ud (Foto: OnLeaks/HowtoiSolve)

Vi nærmer os Googles udviklerkonference, der ud over en masse AI-nyheder måske også har hardware-nyheder for en gangs skyld.

Vi skal tilbage til de meget tidlige dage i Googles historie som hardware-producent, før vi finder afsløringer af nye devices under firmaets udviklerkonference, Google I/O. I 2012 fremviste Google f.eks. Chromecast-forgængeren Nexus Q, og i årene derefter fulgte flere hardware-produkter, herunder den første Google Home-højttaler.

Men siden er Googles hardware-portefølje blevet udvidet så meget, at præsentationen af nye devices (inklusive de Pixel-telefoner, der nu endelig kan fås i Danmark), sker som en samlet hardware-event i efteråret. I år ser det dog ud som om, Google gør en undtagelse.

Annonce:

Ifølge det normalt ret troværdige, amerikanske finansmedie CNBC vil Google nemlig præsentere sin første foldbare smartphone 10. maj, når Google I/O løber af stablen i Shoreline Amphitheater, lige udenfor Googles hovedkvarter i Silicon Valley-byen Mountain View.

CNBC har angiveligt haft adgang til dokumenter, der endda afslører lidt om specifikationerne på telefonen. Først og fremmest skulle der være tale om en ”bogformet” foldbar, så altså noget, der formentlig har en formfaktor i stil med Samsung Galaxy Z Fold-serien – modsat klaptelefoner som f.eks. Z Flip- og Motorola Razr-serierne.

Større batteri

Det kunne selvfølgelig også tænkes, at den har mere form som Microsofts Surface Duo-modeller, altså knapt så høj og lidt bredere. Surface Duo 3 blev sidste år aflyst til fordel for en ugave med foldbare skærm, så måske kommer Google Microsoft i forkøbet her. Duo-modellerne kører som bekendt Android, og hvis Google allerede har udviklet en Android-version til dette format, kunne det være, virksomheden simpelthen har besluttet selv at sende en enhed på gaden, der understøtter det.

Den indvendige skærm er angiveligt på 7,8 tommer (Foto: OnLeaks/HowtoiSolve)

Om det er det første eller sidste kommer naturligvis an på, hvordan skærm-tommerne fordeles. Der skulle sidde en 5,8-tommers skærm på ydersiden, og den indvendige, udfoldelige skærm skulle være på 7,6 tommer. Skal man stole på billederne her på siden, der er præsenteret af HowtoiSolve i samarbejde med OnLeaks, er det netop Surface Duo-formatet, vi kan forvente.

Hængslet på telefonen skulle være det mest holdbare på markedet, den skulle kunne modstå vand til en vis grad, og så skulle batteriet være ret konkurrencedygtigt. Det materiale, CNBC har set, lover 24 timers batteritid ved normal brug og op til 72 timer med ’Extreme Battery Saver’ slået til. Og så får man naturligvis Googles egen Android-version med, hvilket mange vil se som en fordel.

Ældre indmad

Processor-mæssigt skulle den nye, foldbare Pixel køre med den samme Tensor G2-chip, som der sidder i sidste års Pixel 7-model. Når den foldbare Pixel rammer butikshylderne til juni, vil der altså formentlig kun være få måneder indtil en Pixel-flagskibsmodel afsløres med en hurtigere processor.

Hvis disse billeder svarer nogenlunde overens med virkeligheden, minder Googles foldbare Pixel en del om Microsofts Surface Duo, rent formmæssigt (Foto: OnLeaks/HowtoiSolve)

Det er dog ikke kun hovedprocessoren, der kan være af lidt ældre dato. Tidligere rygter har peget på at kameraerne i den foldbare Pixel går tilbage til tiden før Pixel 6 og altså har mindst 2-3 år på bagen. Netop kameraerne og Googles kamerasoftware er ellers det, mange køber Pixel-telefonerne for, da disse anses for at være nogle af de bedste på markedet.

Det bliver angiveligt heller ikke prisen, der skal gøre den foldbare Pixel konkurrencedygtig. Ifølge CNBC ligger prisen nemlig på 1700 dollars, hvilket ganske vist er 100 dollar billigere end den amerikanske pris på en Samsung Galaxy Z Fold 4, men det betyder stadig, at den danske pris formentlig kravler op over 15.000 kroner, når alle afgifterne tælles med.

Vi dækker naturligvis alle nyhederne fra Google I/O d. 10. maj.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.