Forside Produkter Computere

OPDATERET: Google har sat loft på antal filer på Google Drive – Gør det sværere at bruge til backup

-
(Foto: The Pancake of Heaven! / CC BY-SA 4.0)

Hvis du bruger Google Drev til backup, og selvom du betaler, har Google nu indført et loft på antal filer som du kan gemme på dit drev uanset hvor meget plads du bruger.

Google sætter begrænsning på antallet af filer i Google Drev, og det har skabt ramaskrig blandt brugerne. Reddit-brugeren Ra13 har eksempelvis oplevet, at han er blevet bedt om at slette to millioner filer. Begrænsningen gælder også for betalende kunder, der har købt tjenesten til backup. Problemet er ifølge kritikere, at Google ikke har informeret om begrænsningerne, hverken ved oprettelse af abonnementet eller på anden vis. Begrænsningen lyder på fem millioner filer pr. drev, og selvom det lyder af meget, kan man risikere at ramme loftet, hvis man deler et drev med flere personer.

Ifølge Ars Technica er begrænsningen et problem, da fem millioner filer fylder op til 20 GB. Det er langt fra nok, mener kritikerne. Google forklarer begrænsningerne med, at det skal forhindre misbrug af systemet, som kan påvirke stabiliteten og sikkerheden. Ifølge en talsmand for Google er antallet af kunder, der rammes, dog minimalt, men det beroliger ikke kritikerne.

Annonce:

Begrænsningen har også en indvirkning på Workspace-virksomhedskonti. Selvom antallet af kunder, der rammes, er lille, påvirker det stadig mange mennesker og virksomheder, der bruger Google Drev til backup og opbevaring af filer. Kritikerne mener, at Google skal være mere gennemsigtige omkring begrænsningerne og informere brugerne på en mere tydelig måde.

Begrænsningen viser også behovet for alternative måder at sikkerhedskopiere filer på. Brugere bør måske overveje at bruge andre tjenester eller metoder til backup, så de ikke risikerer at miste deres filer, hvis de overskrider filgrænsen i Google Drev.

Kl. 10:50 – Google trækker i land

I et tweet udsendt i dag trækker Google nu i land, og fjerner begrænsningen igen. I tweetet skriver de:

Vi har for nylig udsendt en systemopdatering til begrænsninger for Drive-elementer for at bevare stabiliteten og optimere ydeevnen. Selv om dette kun påvirkede et lille antal personer, trækker vi denne ændring tilbage, mens vi undersøger alternative metoder for at sikre en god oplevelse for alle.

Annonce:
Forrige artikelFalck vil tilbyde droner til trafikovervågning
Næste artikelOwl Labs er klar med Owl Bar som kan bruges til hybrid-møder
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.