Forside Nyheder

Rekordindtægter i musikbranchen i 2022: Festivaler og streaming trækker op

-
Foto: recordere.dk

Musikbranchen oplevede en tilbagevenden til normalen i 2022 efter nogle hårde coronaplagede år, hvilket førte til en stigning i indtægterne for komponister, sangskrivere og musikforlag.

Koda udbetalte for første gang mere end en milliard kroner til rettighedshaverne. Fremgangen skyldes blandt andet, at festivaler og koncerter vendte tilbage, og danskerne øgede deres forbrug af tv- og filmstreaming.

Kodas omsætning endte på 1,1 milliarder kroner i 2022, og komponister, sangskrivere og musikforlag fik mere end en milliard kroner udbetalt. Kodas direktør, Gorm Arildsen, udtaler, at musikken har en stærk kraft og er ikke standard, at en industri, som økonomisk blev banket mindst et årti tilbage under coronapandemien, så hurtigt finder tilbage til normalen. Han er stolt af Koda og medlemmernes indsats i 2022.

Annonce:

Udover koncert- og markedsområdet har Koda set en fremgang på flere andre områder. Indtægterne fra musikstreaming i udlandet var de højeste nogensinde, primært på grund af Polaris Hub-licenseringssamarbejdet, som øger hastigheden og korrektheden af tjenesternes betalinger. Danskerne fortsatte med at tegne flere abonnementer på streaming af serier, film og tv, hvilket medvirkede til en stigning i Kodas indtægter på 12 procent i forhold til året før. Koda indgik også en aftale med TikTok på området for sociale medier.

Desværre er der ingen reel fremgang i indtægterne fra de rene musiktjenester, og udviklingen på markedet for musikstreaming bekymrer. Kodas direktør, Gorm Arildsen, påpeger, at musikstreamingmarkedet lider af en række grundlæggende strukturelle fejl, der blev skabt, dengang markedet skulle etableres. Disse markedsfejl retter ikke bare sig selv, og derfor er det et centralt fokusområde for Koda at arbejde for en forandring og en mere bæredygtig forretning til gavn for deres medlemmer på markedet for musikstreaming.

I alt viser Kodas årsberetning, at musikbranchen er på vej mod normalen efter nogle hårde coronaplagede år. Mens der er fremgang på flere områder, er der stadig udfordringer på markedet for musikstreaming, som Koda vil fokusere på at forbedre til gavn for deres medlemmer.

 

Årets økonomiske resultat i hovedtal for KODA

 • Samlede omsætning: 1.118 millioner kroner
  (1.033 millioner kroner i 2021)
 • Beløb til fordeling: 967 millioner kroner
  (917 millioner kroner i 2021)
 • Udbetalingsbeløb i 2022: 1.086 millioner kroner
  (837 millioner kroner i 2021)
 • Omsætning koncerter: 97 millioner kroner
  (43 millioner kroner i 2021)
 • Omsætning baggrundsmusik: 112 millioner kroner
  (81 millioner kroner i 2021)
 • Omsætning streaming af tv, film og serier: 138 millioner kroner
  (123 millioner kroner i 2021)
 • Omsætning streaming og download af musik: 99,5 millioner kroner
  (87 millioner kroner i 2021)
 • Omsætning tv: 307 millioner kroner
  (340 millioner kroner i 2021)
 • Omsætning udland: 92 millioner kroner
  (86 millioner kroner i 2021)
Annonce:
Forrige artikelPolestar 4 får premiere i april
Næste artikelVedligehold af sendenettet kan give radiotavshed på Sjælland, Møn og Falster
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.