Forside * Featured

Medie: Optagelser fra bilerne delt internt hos Tesla

-
Foto: Shutterstock.com

Reuters: Tesla-ansatte har delt følsomme optagelser fra kameraer i kundernes biler

Tesla forsikrer sine millioner af elbilsejere om, at deres privatliv “er og vil altid være enormt vigtigt for os.” De kameraer, der indbygges i bilerne for at assistere kørslen, er “designet fra bunden til at beskytte dit privatliv”, som Tesla skriver på sin hjemmeside. Det skriver Reuters

Imidlertid delte Tesla-ansatte mellem 2019 og 2022 følsomme videoer og billeder fra kundebilers kameraer via et internt kommunikationssystem, ifølge Reuters-interviews med ni tidligere medarbejdere.

Annonce:

Nogle optagelser viste kunder i pinlige situationer, mens andre omfattede ulykker og trafikrelaterede raserianfald. Videoerne blev ofte delt i private en-til-en-chats eller gruppechats, nogle gange som memes med sjove billedtekster.

Tesla hævder i sin “Customer Privacy Notice”, at kameraoptagelser forbliver anonyme og ikke knyttes til ejere eller deres køretøjer. Men syv tidligere medarbejdere fortalte Reuters, at det software, de brugte på arbejdet, kunne vise optagelsernes placering, hvilket potentielt kunne afsløre en Tesla-ejers bopæl.

En tidligere medarbejder påpegede også, at nogle optagelser syntes at være foretaget, mens bilerne var parkeret og slukket. Tidligere modtog Tesla videooptagelser fra slukkede biler med ejernes samtykke, men dette er siden ophørt.

“Vi kunne se ind i folks garager og private ejendomme”, fortæller en anden tidligere medarbejder, og fortsatte: “Hvis en Tesla-ejer havde noget karakteristisk i sin garage, ville folk dele den slags ting.”

“Det var et brud på privatlivets fred, for at være ærlig. Og jeg har altid spøgt med, at jeg aldrig ville købe en Tesla efter at have set, hvordan de behandlede nogle af disse mennesker,” siger en tidligere ansat til Reuters.

Nogle optagelser viste Tesla-kunder i kompromitterende situationer. En tidligere medarbejder omtalte en video, hvor en nøgen mand nærmede sig en bil.

Desuden blev der delt ulykker og episoder med trafikrelateret vold. Ifølge en anden tidligere medarbejder, viste en video fra 2021 en Tesla, der kørte med høj hastighed i et boligområde og påkørte et cyklende barn. Barnet blev kastet i den ene retning og cyklen i den anden. Den tidligere medarbejder fortalte, at videoen spredte sig “som en løbeild” via private en-til-en-chats på et Tesla-kontor i San Mateo, Californien.

Reuters har sendt detaljerede spørgsmål til Tesla på baggrund af de tidligere medarbejderes fortællinger, men Tesla er ikke vendt tilbage.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.