Forside Produkter Computere

Nu rammes Apple også af nedgang i computer-salget

-

Salget af Macs er faldet med over 40% ifølge analysefirmaet IDC, og det er mere end mange af konkurrenterne på PC-platformen.

Lige siden smartphones og tablets blev populariseret i slutningen af dette århundredes første årti, har der været nedgang i salget af personlige computere. Mange af de funktioner, folk tidligere brugte en computer til, bliver nu i stedet varetaget på håndholdte platforme.

Annonce:

Nedgangen i salget er sket over en bred kam, men stationære computere har som bekendt været hårdest ramt, og der har ikke været ret meget forskel på de forskellige PC-brands, når det gælder nedgangen. Kun Apple har givet tendensen modstand og er generelt lykkedes med at gå imod den nedadvendte trend på resten af computermarkedet.

Men det kan være slut nu. IDC har netop udsendt sine salgsstatistikker for computermarkedet, som det så ud i første kvartal af 2023. Det er ikke godt nyt for nogen, men det er især skidt nyt for Apple, der er hårdere ramt end de fleste af konkurrenterne.

Pandemien løftede markedet en anelse, fordi folk skulle arbejde mere hjemmefra og havde behov for flere platforme at underholde sig på i hjemmet. Men den tendens ser også ud til at være overstået, for generelt er salget af personlige computere faldet 29% i forhold til samme kvartal sidste år.

Stigning erstattet af dybt fald

Det er ret alvorligt, når et marked mister næsten en tredjedel af salgsomsætningen. Men det ser endnu alvorligere ud for Apple. Ifølge IDCs estimater er salget af Macs faldet 40,5% i forhold til første kvartal i 2022.

Med andre ord er Apples computersalg faldet mere end HPs, Dells, Lenovos, Asus’ og alle de andre konkurrenters. Der er naturligvis kun tale om estimater fra IDCs side, da flere af computerproducenterne (inklusive Apple) ikke offentliggør det specifikke antal af solgte enheder.

Men selv, hvis estimaterne skyder en anelse ved siden af, skal de være meget fejlbehæftede for at udradere forskellen mellem næsten 29% og 40,5%. Apples omsætning på Macs har ellers været opadgående helt op til september måned i 2022, skriver Ars Technica. Ved den daværende kvartalsregnskabs-fremlæggelse kunne Apple fortælle, at Mac-salget var steget med 25% i forhold til året før.

IDC forventer i øvrigt, at computersalget kan få et boost igen i slutningen af året og i begyndelsen af næste år. På det tidspunkt vil mange nemlig begynde at skifte de computere ud, de købte under pandemien.

Annonce:
Forrige artikelFlere detaljer om de nye Star Wars-film annonceret
Næste artikelPolestar 4 får premiere i april
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.