Forside Baggrund

Ny mobilvarsling testes her i maj

-

S!RENEN mobilvarslings test vil finde sted onsdag den 3. maj

Hvert år tester Rigspolitiet og Beredskabsstyrelsen varslingskanalerne den første onsdag i maj kl. 12.00. I år vil du også modtage en testadvarsel via S!RENEN på din mobiltelefon. Det fortæller Rigspolitiet i en udmelding.

Annonce:

Varslingerne advarer befolkningen om fare, når større ulykker opstår. Nu bliver de fysiske sirener suppleret af alarm på mobiltelefonerne.

Hvert år testes varslingssystemerne den første onsdag i maj. I byerne lyder sirenerne, og denne gang vil der også komme en testadvarsel fra S!RENEN til din mobiltelefon.

Man skal ikke downloade en app eller tilmelde sig. Man skal blot have en nyere mobiltelefon med et opdateret styresystem, for at få advarslerne.

“Vi tester varslingskanalerne for at sikre, at de virker, som de skal, og at folk er trygge ved dem. Det er første gang nogensinde, at vi tester S!RENEN. Vi bestræber os på at komme så bredt ud som muligt med information om testen, så vi ikke skaber unødig bekymring, når mobiltelefonerne begynder at larme”, fortæller siger direktør i Beredskabsstyrelsen, Laila Reenberg.

“Med S!RENEN får vi en ny kanal at varsle borgerne på i tilfælde af akutte situationer i et område, hvor vi har brug for borgernes opmærksomhed og handling. Det er et godt supplement til det nuværende varslingssystem, da myndighederne med S!RENEN kan nå ud med præcis varsling og handlingsanvisende budskaber til relevante borgere”, supplerer  politiinspektør i Rigspolitiet Bo Samson.

Hvor de fysiske varslingssirener testes for at minde folk om, hvordan de lyder, og hvad de betyder, så testes mobilvarslingen S!RENEN for at sikre, at folk er bekendt med systemet og føler sig trygge ved det.

Der er ikke behov for at gøre noget under testen. Du kan dog hjælpe myndighederne ved at besvare nogle enkle spørgsmål. Fra onsdag den 3. maj kl. 12.00 vil et kort spørgeskema være tilgængeligt på forsiden af hhv. brs.dk og sirenen.dk

I tilfælde af en reel fare vil du, hvis du har en nyere mobiltelefon med opdateret styresystem, automatisk modtage advarsler via S!RENEN, hvis politiet udsender en advarsel i området. Advarslen vil indeholde oplysninger om, hvad der sker, hvor det sker, og hvad du skal gøre.

 

Annonce:
Forrige artikelI dag skal SpaceX’s starship en tur i rummet og retur
Næste artikelNetflix lukker dvd.com
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.