Forside * Featured

TEST: OnePlus Nord CE 3 Lite 5G – En god billig Android Smartphone

-

Vi har testet OnePlus Nord CE 3 Lite 5G, der er en hæderlig Android Smartphone til omkring 2.500 Kr.

OnePlus er klar med 3. generation af deres entry model Android Smarphone i Nord CE serien. Det er en smartphone som kan købes for ca. 2.450,- og selvom den ikke har nær så mange hestekræfter og top-features som flagskibene, kan det være et godt valg af Android Smartphone, hvis de yngste eller ældste skal have en telefon der ikke koster en herregård, og stadig giver god ydelse for pengene.

 

Annonce:
USB-C og mini-jack i bunden

Udpakning og design.

OnePlus Nord CE 3 Lite 5G kommer i en æske, der udover telefonen indeholder et USB-kabel og en USB-oplader. Og så medfølger der også et silikone etui som du kan bruge til at beskytte bagsiden. Den kommer i farverne Chromatic Gray (mørkegrå) og Pastel Lime (grønlig gul), og modellen vi testede var den mørkegrå.

På forsiden er der en flad 6.72“ 120Hz FHD+ LCD skærm, og på højre side er der en tænd/sluk knap med indbygget fingeraftrykslæser. På venstre side er der knapper til lydstyrke og en SIM-skuffe. I bunden finder du et USB-C stik og et mini-jack til lyd. På bagsiden er der to kæmpe kamera bumps og et LED flash.

OnePlus Nord CE 3 Lite 5G måler 16,55 x 7,6 x 0,83 cm. (H x B x D), og vejer 195 gram. Designet er simpelt og kantet. Telefonens ramme er hård plast, og bagsiden er beklædt med glasagtig plast, og det er nok den største magnet for fedtede fingre jeg har oplevet længe. Det tog ikke mange minutter fra jeg havde pakket den ud, til den lignede en telefon jeg havde ejet i månedsvis.

Men når det er sagt så er designet elegant og støder ikke nogen, og jeg kan godt lide den flade kant mellem skærm og bagside.

 

120Hz FHD+ LCD skærm

Skærmen er ikke OLED, men en 120Hz LCD skærm med en opløsning på 2400 x 1080 pixels (391ppi), og den står fint uden at skille sig ud.

Skærmen på OnePlus Nord CE 3 Lite har to opdateringshastighedsindstillinger, høj og standard, hvor den første tilbyder en maksimal opdateringshastighed på 120 Hz. På den høje indstilling skifter skærmen automatisk mellem 30 Hz, 48 Hz, 50 Hz, 60 Hz, 90 Hz og 120 Hz baseret på indholdet.

Skærmen har fin lysstyrke, så man kan godt se hvad der er på skærmen også i kraftig sollys, men det kan ikke måle sig med smartphones med AMOLED displays, der står bedre.

 

OK ydelse, men langt til toppen

OnePlus Nord CE 3 Lite kommer Qualcomm’s Snapdragon 695 chipset, 8GB LPDDR4X RAM og 128GB UFS 2.2 lagerplads, og selvom det langt fra er Snapdragons hurtigste chipset, så får man OK ydelse i både apps og spil.

I Geekbench 5 fik vi 691 på single-core og 2010 på multi-core. Det er godkendt i forhold til hvad man betaler for telefonen. Men både Samsung Exynos 1380 som man får i Galaxy A54 og Googles Tensor G1 chipset, som kan købes i andre modeller til omkring samme pris yder bedre.

Som sagt kan man sagtes køre både apps og spil med OK ydelse, men jeg ville nok ikke købe den til nogen der var harcore mobil-gamere, der er den indbyggede Adreno 619 GPU nok for svag. Men de fleste spil kørte faktisk acceptabelt.

 

Foto: Shutterstock.com

5000 mAh batteri og 67W kablet opladning.

Batteriet på OnePlus Nord CE 3 Lite er på hele 5000 mAh, og kan sagtens køre hele dagen og stadig have rigeligt med strøm tilbage med mindre man kører spil nonstop fra morgen til aften, men så den 67W kablet opladning, og det tager 30 min. at komme fra 1 – 80% batteri, mens en fuld opladning tager ca. 45 minutter.

Der er ikke trådløs opladning, men til gengæld får man en 67W SUPERVOOC oplader med i prisen.

Batteritiden er godkendt, især fordi man sammen med OxygenOS 13.1 får OnePlus automatiske optimering af batteriet med, så man stadig har mere end 80% af batteriets kapacitet tilbage efter 1.600 opladninger.

 

Kamera på OnePlus Nord CE 3 Lite

Kamera – 108 megapixel som er OK i dagslys

På bagsiden finder man tre objektiver, og hovedkameraet er på hel 108 megapixel. Det tager ganske hæderlige billeder i dagslys, mens der ikke er helt den samme ydelse i mørke forhold som vi kender det fra dyrere OnePlus modeller. På forsiden er der et selfie-kamera på 16 megapixel.

Jeg har taget en håndfuld billeder i dagslys, og her kan i se resultatet.

Android 13 og Oxygen OS 13.1

OnePlus Nord CE 3 Lite kommer med Android 13 og Oxygen OS 13.1 brugerflade, og det er en fin implementering af Android. Og de mange funktioner i operativsystemet er lette at finde i indstillingerne.

Mens OnePlus Nord CE 3 Lite’s softwareoplevelse er på niveau med OnePlus flagskibe, vil enheden ikke få så mange softwareopdateringer. OnePlus lover kun to platformopdateringer og tre års sikkerhedsopdateringer til enheden, hvilket skuffer.

 

Konklusion

Jeg kan faktisk godt lide OnePlus Nord CE 3 Lite ud fra hvad du får for de knap 2.500 du skal give. Du får en ok ydelse, et ok kamera og en fantastisk batteritid.

Og jeg ser OnePlus Nord CE 3 Lite som den perfekte førstegangstelefon for alle der bare vil have en telefon som kan komme på sociale medier, foretage opkald og holde hele dagen.

Vi giver OnePlus Nord CE 3 Lite en “Godt køb” anbefaling.

 

Pris og levering

OnePlus Nord CE 3 Lite 5G kan købes for under 2.500,- og du kan se bedste dagspris her.

OnePlus Nord CE 3 Lite

7.3
Design 7.5
Ydelse 7.0
Skærm 7.0
Kamera 7.0
Batteritid 8.0

Plus

  • God telefon til prisen
  • Oplader med i prisen

Minus

  • Bagsiden er en magnet for ridser og fedtede fingre
  • Kun 3 års sikkerhedsopdateringer
Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.