Forside * Nyheder

Tidal lancerer DJ-funktionen Live, mens Spotify lukker sin Live-app

-
Med Tidal Live kan du spille musik for andre. Når du går live, genereres der et link til din “DJ-session”, som du f.eks. kan dele på sociale medier (Foto: Tidal)

De to streamingtjenester ser ud til at have modsatrettede strategier for at kapre nye kunder og holde fast i de gamle.

Dengang Tidal endnu ikke var blevet solgt til Jay-Z og hans partnere og stadig hed WiMP, var den største forskel på denne tjeneste og konkurrenten Spotify, at den ene var norsk og den anden var svensk. Men det skulle hurtigt ændre sig.

Tidal begyndte som bekendt at streame musik i lossless-kvalitet, hvilket Spotify siden lovede, men aldrig har fået gjort noget ved. Og nu skilles de to tjenesters veje yderligere. Tidal har netop lanceret en ny funktion med navnet Live, mens Spotify gør det modsatte og lukker sin Live-app.

Annonce:

Sidstnævnte var oprindeligt et svar på den sociale medie-app Clubhouse, der gjorde det muligt for brugerne at mødes i en slags stor telekonference med bedre lyd, og hvor en vært præsenterede for eksempel en diskussion eller spillede noget musik.

Spotify Live hed oprindeligt Spotify Greenroom, og blev lukket ind i Spotify-folden efter at Spotify havde opkøbt app’en Locker Room og firmaet bag, Betty Labs, for et beløb, der svarer til næsten 400 millioner kroner. Det var meningen at Spotify Live skulle være et forum for interaktioner mellem musikkunstnere og deres fans, men det blev aldrig nogen succes, endsige en god forretning.

Spil Tidal-musik for andre

I en udmelding til mediet Music Ally skriver Spotify, at de har lukket tjenesten ned, men forventer, at artist-fan-interaktioner vil få et hjem ”et andet sted i Spotify-økosystemet”, især i form af online lytte-arrangementer med kunsterne som værter. Men det bliver altså ikke i en særskilt app og vi ved endnu ikke, hvilken form, det tager i fremtiden.

Spotify Live-app’en, der oprindeligt blev lanceret som Spotify Greenroom, er nu lukket (Foto: Spotify).

Mens Spotify lukker Live-app’en ned, mener Tidal stadig, at brugerne har lyst til at interagere med hinanden live. En ny DJ-funktion, som har været i test et stykke tid, er nu i gang med at blive rullet ud til offentligheden. Der er ikke tale om en AI-DJ som på Spotify, i stedet er det brugerne selv, der kan spille musik for hinanden.

Uanset, om der er tale om at en musikkunstner spiller musik for sine fans, eller du bare vil spille musik for vennerne online, kan det ske via funktionen, der sjovt nok også hedder Live. Det kræver dog, at både DJ og lyttere er HiFi- eller HiFi-plus-abonnenter på Tidal.

Tidal har i de store markeder USA, Storbritannien, Brasilien, Tyskland og Polen hyret DJ-navne som Alesso og Diplo til at spille DJ-sæt live for at demonstrere den nye funktion. Andre steder i verden planlægger Tidal at sætte sine genre-eksperter til at spille DJ-sæt indenfor deres genrer.

Du kan dog kun lytte til andre brugeres musik-sessions i det land, hvorfra du har abonnereret, så selv om du er Diplo-fan skal du altså ikke regne med at kunne logge på som tysker og lytte til DJ-sættet. Og selv om det kræver HiFi- eller HiFi Plus-medlemskab at bruge Live, er sangene stadig kun i AAC-kvalitet. Til gengæld er der over 100 millioner sange at vælge imellem til DJ-sættet.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.