Forside * Featured

Tidal lancerer hi-res lossless FLAC

-

Tidal på vej med hi-res lossless FLAC som et alternativ til MQA-kataloget

MQA er i fare for konkurs og selskabet er blevet sat under administration. Det efterlader spøgsmålet, hvad gør musiktjenesten Tidal som bruger MQA til deres hi-res katalog.

Annonce:

Nu er vi blevet klogere på det spørgsmål. Tidal lancerer hi-res lossless FLAC, men lader MQA-kataloget blive.

“Breaking news til mine reddit-venner: Vi introducerer snart hi-res FLAC til vores HiFi Plus-abonnenter. Det er tabsfrit og en åben standard. Det er en stor fil, men vi vil give dig kontrolmuligheder til at skrue op og ned for den alt efter hvad der sker”, fortæller Tidal CEO, Jesse Dorogusker, i en AMA-session (ask me anything) på Reddit

Magasinet What HiFi har efterfølgende talt med Tidal, for at høre hvad det betyder for MQA-kataloget og fik svaret: “Vores nuværende MQA-katalog vil fortsat være tilgængeligt på platformen”.

Så det ser ud til at være business as usual, i det mindste for nu.

I sit Reddit-indlæg specificerer Jesse Dorogusker ikke, hvornår hi-res FLAC-filer vil blive tilgængelige, men “snart” antyder, at det måske tager nogle måneder, hvis ikke uger.

Han antyder også, at filstørrelserne vil stige med skiftet til det nye format, men at brugerne vil kunne justere kvaliteten op eller ned afhængigt af deres kilde. Så der også er mulighed for at vælge en lavere kvalitet, eksempelvis til en mobil enhed på farten.

I samme AMA skriver Dorogusker: “Vi lever også i en verden, der er mobildomineret, og mobiltelefoner har begrænsninger med hensyn til hukommelse, dataplaner og dækningskort – så der skal altid tages hensyn til kundens behov for at vælge mellem mere kvalitet og mere båndbredde/lagringseffektivitet”.

Tidal anvender allerede FLAC til streaming af tabsfri CD-kvalitetsfiler på deres standard “HiFi”-niveau, men Tidal HiFi Plus understøtter Tidal Masters via MQA-teknologi. Det ser altså ud til, at du snart vil kunne vælge mellem to forskellige hi-res-varianter.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.