Forside * Nyheder

Ældre Echo Dot-enheder understøtter nu Matter

-
Den gode, gamle anden-generations Echo Dot får nu nyt liv i form af Matter-kompatibilitet (Foto: Amazon)

Nyere Amazon-enheder til det smarte hjem understøtter nu også Thread, så Matter-forbindelsen ikke behøver overbelaste WiFi-netværket.

Hvis din foretrukne, virtuelle assistent hedder Alexa, er der godt nyt. Måske var du en af dem, der sprang på Alexa-bølgen tidligt, og derfor har nogle ældre Echo Dot-smarthøjttalere liggende, som ikke rigtig bliver brugt til noget, fordi der er kommet nyere hardware til.

Men Amazon giver nu nyt liv til disse enheder i form af en softwareopdatering, der gør dem Matter-kompatible. Det betyder, at Echo Dot-enheder (fra anden generation af serien og opefter) nu kan indgå i Matter-baseret netværk af smarthjems-enheder.

Annonce:

Hvis du har en ældre Echo Dot liggende, kan du altså nu bruge den til at modtage stemmekommandoer, f.eks. i et rum, hvor der ikke er en smarthøjttaler lige nu. Og fordi der er tale om Matter, kan du også bruge stemmekommandoer til at styre ting, der ikke står Amazon på.

Den nuværende Echo-model kan også bruges som Thread Border Router, nu hvor nyere Echo-modeller får Thread ombord (Foto: Amazon)

”Men hov”, tænker du måske nok, hvis du har forsøgt dig tidligere med at få Amazon-enheder til at virke på Matter-netværk, ”skal man ikke have en Android-enhed for at sætte Matter op på Echo-enhederne?” Det skulle man ganske rigtigt tidligere, men her bringer softwareopdateringen også godt nyt.

Thread-router i din højttaler

Amazons enheder understøtter nemlig nu Matter-opsætning via iOS, og det åbner naturligvis et marked for en hel masse flere mennesker. Er du iPhone-bruger, kan du altså nu meget lettere sætte Matter-kompatibiliteten op på dine Amazon-enheder.

Hvis du har nyere Amazon-enheder i huset, er der også nyt. Indtil videre har disse nemlig kun understøttet Matter via WiFi-forbindelser. Men IoT-netværksteknologien Thread eksisterer jo netop for at hjemmets nye enheder ikke skal overbelaste det trådløse netværk.

Af samme grund har Amazon med sin nye opdatering af Echo-enhederne også inkluderet Thread-kompatibilitet på nyere modeller. Inkluderer dit smarthjemssystem også en fjerde-generations Echo-højttaler, kan denne nu bruges som en Thread Border Router. Disse routere bygger broer mellem både trådbårne og trådløse Internetforbindelser og Thread-netværk.

Disse nyheder er i dag blevet annonceret af Amazon i et blogindlæg, hvor firmaet også kan fortælle, at der nu er flere end 100 millioner Matter-kompatible Echo-højttalere ude i verden. Samme blogindlæg fortæller, at Amazon nu har et partnerskab med tyske Eve og deres smarthjemsportefølje. Eve-enhederne har tidligere kun virket med Apples HomeKit, men virker nu også med Matter-baserede Amazon-enheder.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.