Forside * Featured

CPU’en i Apple Watch ser endelig ud til at få en opgradering

-
Apple Watch Series 8 (bill.) kører stadig med en CPU, der ikke er blevet opgraderet i tre generationer (Foto: Apple)

For første gang siden 2020 kommer der en ny chip i Apples smartur, men det er for tidligt at spå om, hvad det betyder for funktionaliteten.

Det er svært at tro det, men det er snart tre år siden, Tim Cook undlod at træde op på scenen i Steve Jobs Theater som vanligt, da Apple præsenterede nye produkter i efteråret 2020. I stedet blev det som bekendt til en video med høj produktionskvalitet, takket være Corona-pandemien.

Dengang præsenterede Cook og holdet blandt andet Apple Watch Series 6, der primært blev drevet af SoC-chippen S6, der har to af de samme kerner ombord som iPhone/iPad-chippen A13, de såkaldte Thunder-kerner, der kører ved 1,8 GHz.

Annonce:

Og siden har Apple faktisk ikke rigtig gjort noget ved CPU’en i chippen, selv om firmaet både har præsenteret Apple Watch Series 7 og Series 8 siden. I disse sidder der chips med navnene S7 og S8, men når man kigger disse nærmere i sømmene, viser det sig at de har de nøjagtig samme to Thunder-kerner som S6, og de kører stadig ved samme hastighed, produceret med TSMCs 7nm-proces.

Men nu ser det endelig ud som om, Apple er klar til at gøre noget ved sagen, og at Apple Watch langt om længe får en chip-opgradering. Det skulle ske med Apple Watch Series 9, der formentlig kommer til efteråret.

Skruer kraftigt op for hastigheden

Kilden til denne nyhed er endnu engang Mark Gurman fra Bloomberg, der har rapporteret til sine nyhedsbrevs-abonnenter, at der kommer en ”helt ny processor” i den kommende Apple Watch-generation.

Ud fra de informationer, han har adgang til, gætter Gurman på, at den nye chip vil være baseret på A15-chippen, som vi så første gang i iPhone 13-serien. Hvis det bliver tilfældet, vil S9-chippen (hvis navnet følger det vante mønster) være baseret på enten Avalanche- eller Blizzard kernerne, der kører ved henholdsvis 3.24 GHz og 2.01 GHz.

Hvor mange kerner, der kommer i uret, er for tidligt at spå om. Det er også for tidligt at spå om, hvad en hurtigere chip kommer til at betyde for urets funktionalitet. Men der vil være tale om en betydelig hastighedsforøgelse, og ikke kun fordi, kernerne kører ved højere frekvenser.

Avalanche- og Blizzard-kernerne er nemlig lavet med TSMCs 5nm-proces, og det er ret sandsynligt, at de kommende Apple Watch-chips er lavet med den samme proces, eller måske endda 4nm. Det betyder formentlig, at den øgede hastighed ikke gør ret meget ved strømforbruget.

Men det store spørgsmål er naturligvis, hvad der bliver muligt for kommende og nuværende smarturs-apps med mere computerkraft i ryggen. Hvad tror du? Har du et gæt på, hvad Apple Watch vil kunne med en hurtigere chip? Læg din forudsigelse ind i kommentarsporet.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.