Forside * Featured

Første Dune: Part Two-trailer er landet

-
(Foto: Warner Bros.)

Vi får blandt andet et glimt af en af de gigantiske sandorme og hvordan Paul Atreides håndterer den.

Det er et af de helt store øjeblikke i Frank Herbert’s ’Dune’, da Paul Atreides, sidenhen kendt som Muad’Dib, kravler ombord på en af de kæmpe sandorme, der lever under sandet på planeten Dune.

Selv om ’Dune’ har været filmatiseret to gange før (af David Lynch i 1984 og som TV-serie i 2000), har Denis Villeneuves version fået en stor fanskare. Det er sikkert både på grund af Villeneuves spartanske, men utroligt flotte visuelle stil og fordi den første halvdel af filmatiseringen landede under pandemien på et tidspunkt, hvor alle havde behov for at se noget stort og smukt og flygte fra COVID-virkeligheden.

Annonce:
(Foto: Warner Bros.)

Anden del af Villeneuves ’Dune’-film ventes således med en hel del spænding. Det er netop i denne halvdel af historien, at Paul Atreides kommer op at ride på en sandorm. Derfor er dette store filmøjeblik også i centrum for den nye trailer, der netop er landet.

Vi får dog kun et glimt af sandormen og et kort glimt af ridtet, men det er helt sikkert nok til at give appetit til når filmen lander til november. Derudover afslører filmen også nogle af de nyankomne stjerner.

Måske en tredje film på vej?

Det gælder især Florence Pugh, der fylder en del i traileren som Prinsesse Irulan Corrino. Men også franske Léa Seydoux (kendt som den seneste Bond-pige) dukker op i et kort glimt. Selveste Christopher Walken spiller kejseren i Dune, men ham har vi endnu ikke set i traileren (undertegnede journalist kan i hvert fald ikke få øje på ham men hvis du kan, kære læser, så skyd en kommentar ind forneden!)

(Foto: Warner Bros.)

En af de mere berømte scener i David Lynch’s Dune fra 1984 er den, hvor rockstjernen Sting i rollen som Feyd Rautha slås med Paul Atreides, spillet af Kyle MacLachlan. I den nye version spille Feyd Rautha af en anden slags rockstjerne, nemlig skuespilleren Austin Butler, der var Oscar-nomineret for sin portrættering af Elvis i Baz Luhrmanns seneste film af samme navn.

Dave Bautista, der efterhånden har etableret sig så kraftigt som skuespiller, at mange har glemt at startede i wrestling, dukker op i et kort glimt, hvor han modtager Baron Vladimir Harkonnen, spillet af Stellan Skarsgård. Det ser altså ud som om at hans karakter, Glossu Rabban Harkonnen, får en lidt større rolle i toeren.

’Dune: Part Two’, som er filmens officielle titel får verdenspremiere 3. november. The Hollywood Reporter skriver i øvrigt, at Denis Villeneuve har udvist interesse i at lave en tredje film, baseret på Frank Herberts ’Dune Messiah’, der er den anden bog i serien. Men Villeneuve skal lige filmatisere Arthur C. Clarke’s klassiker ’Rendezvous med Rama’ først.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.