Forside Nyheder

Google vil slette inaktive konti

-

Når en Google-konti ikke har haft aktivitet i 2 år vil den – og indholdet – blive slettet

Opfattelsen af at en Google-konto lever for evigt skal snart revideres, for senere i år begynder oprydningen i inaktive konti. Dvs. konti der ikke har været nogen aktivitet på indenfor en fastlagt periode.

Annonce:

Det fortæller virksomheden i deres seneste blogindlæg, hvor der er beskrevet en ny politik for sletning af inaktive Google-konti. Den nye frist er sat til to år; Så hvis der ikke har været aktivitet på din konto i den periode, så vil Google slette dine data permanent.

Virksomheden har angivet, at dette er en måde at bekæmpe spam på. I blogindlægget nævnes det, at forladte konti har mindst 10 gange mindre sandsynlighed end aktive konti for at have indstillet 2-trins-verifikation, og når de først er blevet kompromitteret, kan de blive brugt til spam og identitetstyveri.

Udover at bekæmpe spam kan sletning af gamle konti og frigivelse af lagerplads også være en effektiv måde at reducere omkostningerne, hvilket er blevet et fokusområde for Google på det seneste.

Googles politik for inaktive konti gælder kun for individuelle konti. Hvis du har en erhvervskonto og betaler et månedligt gebyr, er det ikke overraskende, at du kan forblive inaktiv, så længe du fortsætter med at betale.

Ifølge Google er den enkleste måde at holde en Google-konto aktiv på at logge ind mindst en gang hvert andet år. Det er alt, der kræves for at være aktiv. Google nævner også nogle eksempler på aktivitet, hvis du allerede er logget ind:

  • Læsning eller afsendelse af e-mails
  • Brug af Google Drev
  • Se YouTube-videoer
  • Downloade apps fra Google Play Store
  • Brug af Google Search
  • Brug af “Log på med Google” til at logge ind på tredjepartsapps eller -tjenester

Ifølge anden dokumentation om inaktivitet på Googles supportsystem betragtes ‘Android check-ins’ også som en form for aktivitet. Så teoretisk set ville det være nok at tilslutte en Android-telefon for at holde din konto aktiv for evigt.

Der står også, at betaling af en Google One-lagringsabonnement tæller som aktivitet. Interessant nok ser det ud til, at Google Photos har sine egne separat aktivitetskrav, hvilket kan resultere i sletning af dine fotos. For at opretholde aktivitet i Google Photos skal du besøge Google Photos-appen eller -webstedet eller uploade et foto mindst hvert andet år.

 

Fra december 2023

Personer, der allerede har været inaktive i to år, vil ikke få deres konti øjeblikkeligt slettet. Den omfattende oprydning af Google-konti er officielt planlagt til december 2023.

Til den tid bør det dog ikke komme som en overraskelse for nogen, da Google har lovet at sende flere meddelelser i løbet af månederne op til sletningen, både til kontoens primære e-mailadresse og den angivne genoprettelses-e-mailadresse.

Ifølge flere medier vil sletningen ikke omfatte YouTube-videoer. De får lov at blive liggende på streamingtjenesten, også selvom de i sin tid blev lagt op via en konto som nu er inaktiv.

 

Annonce:
Forrige artikelLogitech vil nu også understøtte bruger-reparation
Næste artikelSnart 30 sekunders reklame på YouTube uden mulighed for springe over
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.