Forside * Nyheder

Logitech vil nu også understøtte bruger-reparation

-
Logitech vil nu lade iFixit sælge originale reservedele til de populære MX-mus (Foto: iFixit).

Tilbehørsfirmaet har indgået partnerskab med iFixit om at udbyde bl.a. friske batterier til nogle af de mest populære musemodeller på markedet – i USA til at starte med.

Mængden af firmaer, der hjælper brugerne med selv at reparare deres produkter, vokser støt. Nu har endnu et populært tech-brand meldt sig under fanerne. Det er Logitech, der formentlig er et af verdens allermest populære mærker for tilbehør til computere.

Det er formentlig de hedengangne universalfjernbetjeninger fra Harmony-serien, som folk der har haft deres gang her på sitet i mange år, tænker på, når de hører om Logitech. Men Logitech meddelte at de ville holde op med at lave fjernbetjeningerne i 2021 til stor fortrydelse hos mange.

Annonce:

Men for alle andre, der måske ikke er helt så TV-fokuserede, er det primært tastaturer og mus, som forbindes med mærket Logitech. Det er formentlig af samme grund her, Logitechs nye bruger-reparationsintitiativ begynder.

Det vil næppe overraske mange, at iFixit har en finger med i spillet. Som en unik kombination af reservedelslager, webmedie og aktivist-organisation er iFixit godt positioneret til at hjælpe store tech-mærker med at blive mere åbne overfor bruger-reparation.

Nye batterier og fødder

Således har iFixit indgået partnerskaber med Samsung, Google, Motorola, Fairphone og andre tech-mærker om at sælge dele til deres produkter, samtidig med at iFixit viser, hvordan disse skal repareres. Og den seneste partner er altså Logitech, der nu vil lade iFixit sælge dele til to af sine mest populære musemodeller – i USA til at begynde med.

MX Master- og MX Anywhere-modellerne fra Logitech har fundet vej til mange skriveborde og computertasker, men lige præcis mus er et af den slags produkter, som hurtigt ryger til genbrug, når de begynder at vise tegn på slid, f.eks. når batteriet bliver træt efter mange opladninger.

Og lige præcis nye batterier er blandt de første reservedele, som iFixit udbyder, samt nye ”fødder” til MX-museserien. Disse er originale Logitech-reservedele. iFixit og Logitech har dog i sin officielle udmelding ikke sagt noget ud om, hvorvidt der er andre reservedels-kategorier på vej, såsom kontakter og knapper.

Der er heller ingen meldinger om, hvornår iFixit begynder at udbyde disse dele udenfor USA, men eftersom iFixit har et stort fodaftryk og tilbyder dele til en hel del produkter i EU (herunder Apple-produkter) er det ret sandsynligt, at det sker på et tidspunkt.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.