Forside Nyheder

SÅ ER DET NU: Netflix advarer kunderne mod konto-deling i Danmark

-

Netflix indfører nu de nye tiltag for at bekæmpe deling af konti på tværs af husstande. I en pressemeddelelse har streamingtjenesten annonceret, at de vil begynde at sende mails til alle deres abonnenter i Danmark, som deler deres Netflix-konto med personer uden for husstanden.

Ifølge Netflix er en konto beregnet til en enkelt husstand, hvor alle husstandsmedlemmer kan benytte tjenesten, uanset om de er hjemme, på farten eller på ferie. Netflix opfordrer derfor brugerne til at dele deres konto med personer, de bor sammen med. Hvis man ikke ønsker at dele sin konto med personer uden for husstanden i fremtiden, kan man overføre en eller flere profiler til et nyt medlemskab, hvor vedkommende selv betaler for adgangen. Deres profil historik kan flyttes med.

Annonce:

Initiativet kommer som en reaktion på den udbredte praksis med at dele adgangskoder til Netflix. Politiken har tidligere rapporteret om, at over 100 millioner husstande globalt set bruger tjenesten med andres adgangskoder. Ofte er det familiemedlemmer og venner, som ikke bor sammen, der deler konti. Denne praksis har kostet Netflix milliarder af kroner i tabte indtægter.

Netflix reagerede ikke tidligere på denne udbredte deling af konti, men sidste år mistede de for første gang i over et årti abonnenter. I første kvartal af dette år begyndte Netflix at teste betalt deling af konti i fire lande, herunder Canada, New Zealand, Portugal og Spanien. Dette giver mulighed for at betale ekstra hver måned, så en eller to personer, man ikke bor sammen med, kan bruge kontoen.

Hvis du ønsker at tilføje en bruger udenfor husstanden koster det 39,- kr. om måneden, og dette virker kun med abonnementer der ikke har reklamer som Netflix introducerer senere på året.

Netflix blev grundlagt i 1997 som en tjeneste, hvor man kunne leje film og tv-serier i fysiske formater. I 2007 lancerede de deres streamingtjeneste, som de er kendt for i dag.

Du kan læse Netflix fulde pressemeddelse her.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.