Forside Nyheder

TDC tvinges til at droppe Huawei og ombygge fibernet

-

TDC bruger grej fra Huawei i deres fibernet. Nu skal TDC finde en anden leverandør og skrotte Huawei-udstyret.

I en hidtil uset afgørelse har Danmarks Center for Cybersikkerhed (CFCS) erklæret en eksisterende aftale mellem TDC Net og den kinesiske teknologigigant Huawei for en potentiel trussel mod Danmarks nationale sikkerhed. Det skriver Finans

Annonce:

Denne beslutning, der er truffet under anvendelse af den nye telesikkerhedslov fra 2021, tvinger TDC Net til at stoppe brugen af visse Huawei-netkomponenter senest med udgangen af 2026.

“CFCS har i den forbindelse vurderet, at opretholdelse af aftalen udgør en væsentlig trussel mod statens sikkerhed”, bekræfter CFCS over for Finans.

Aftalen, som er central for TDC Nets multi-milliard fiberforretning, blev indgået med Huawei i 2011. Teleindustriens eksperter antyder, at denne opsigelse kan resultere i omkostninger på hundredvis af millioner eller mere for TDC Net.

Telekæmpen, der har PFA, PKA og ATP i ejerkredsen, har endnu ikke offentliggjort de potentielle økonomiske konsekvenser af denne ændring. “Det kan vi ikke svare på p.t.”, sagde TDC Nets kommunikationschef, Jonas Sunn Torp.

Jakob Willer, direktør i Teleindustrien, bemærker, at sådanne omfattende afgørelser nødvendigvis vil resultere i betydelige omkostninger. “Den type afgørelser kan potentielt have meget store økonomiske konsekvenser for de berørte selskaber, idet det indebærer udskiftning af udstyr”, udtalte han.

TDC Net har mulighed for at anfægte denne afgørelse i retten, ifølge telesikkerhedsloven, for at bestemme, om det kan betragtes som en “ekspropriativ handling”.

 

Annonce:
Forrige artikelYouTube dropper Stories-funktionen fra juni
Næste artikelGoogle skal til lommen: Sonos vinder patentsag
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.