Forside * Featured

TEST: Google Pixel 7A – Fantastisk Android smartphone til under 4.000 kroner.

-

Google er klar med Pixel 7A, der er den billigere lillebror i Pixel 7 familien. Men hvis du tror at lillebror er meget mindre tager du fejl. Vi har testet den.

Er du på jagt efter en ren Android oplevelse, og vil du ikke betale en herregård for det, så skal du tage et kig på Google Pixel 7A, der er den mindste model i Pixel 7 familien. Den kommer med Googleps eget Tensor G2 Chipset, et godt kamera og har samme design som du kender det fra Pixel 7 og 7 Pro. Vi har testet det nye familiemedlem og her er hvad vi synes.

 

Annonce:

Velkendt design

Google Pixel 7A kommer i farverne sort, hvid, lyseblå og koral-rød, og når man tager den ud af kassen så ligner den på alle måder de andre medlemmer af Pixel 7 familien. Forsiden er dækket af en 6.1” FHD (2.400 x 1080) skærm, bagsiden har det velkendte kamerabånd, der er i toppen, hvor der sidder to objektiver og en LED flash. Det gode ved det velkendte design, er at telefonen ikke rokker, når du lægger den på bordet.

På højre side har du en action / stand-by knap og et dobbeltknap til lydstyrke, og på venstre side har du SIM-skuffe, hvor der er plads til et nano-SIM kort. Der er også mulighed for eSIM i Google Pixel 7A. I bunden finder du et USB-C stik til opladning og tilslutning af f.eks. kablede hovedtelefoner.

i æsken finder du iøvrigt også et USB-C kabel samt en USB-A til USB-C adapter. Der medfølge ingen oplader.

Google Pixel 7A måler 152.4 mm x 72.9 mm x 9.0 mm (L x B x H) og vejer 193 gram. Den kommer også med en IP67 certificering, der gør at den er beskyttet mod støv og vand.

 

Skærmen – 6.1”, 90 Hz OLED.

Skærmen på Google Pixel 7A tilbyder variabel opdateringshastighed op til 90 Hz, og har en FHD opløsning på 2.400 x 1080 pixel. Den har rigeligt med lysstyrke, og står knivskarpt uanset om du kører apps eller spiller.

Lysstyrken er 25% bedre end den var på Pixel 6A, og det kan ses. Jeg har stået udenfor i klar solskin, og det var let at læse tekst og se video selvom der var meget sollys direkte på skærmen.

Under skærmen er der en fingeraftrykslæser, der fungerer ganske godt. Og i toppen af skærmen er der et selfiekamera samt sensorer, der gør du kan låse telefonen op med dit ansigt. Skærmen er iøvrigt beskyttet af Corning Gorilla Glass.

Skærmen er godkendt.

 

 

Ydelse – Tensor G2 Chipset giver en superflydende brugeroplevelse

Google Pixel 7A kommer med Googles eget Tensor G2 Chipset, der har 8GB LPDDR5 RAM at arbejde med, og så kommer den med 128GB UFS 3.1 lagerplads, der er rigeligt for de fleste.

Vi testede Google Pixel 7A med Geekbench 6, og der scorede den 1.425 på single-core og 3.336 på multi-core. Og lad os bare konkludere at man får mere end rigeligt performance med Googles Tensor G2 chipset.

Alt hvad vi kastede efter den af apps og spil kørte flydende, og kamera app og de mange forskellige apps vi kører i det daglige fungerede også fint med multi-tasking og skift mellem programmerne.

Ydelsen er godkendt.

 

4.410 mAh batteri og godkendt batteritid

Google Pixel 7A kommer med et 4.410 mAh batteri, der sammen med de optimerede funktioner i Android 13 giver op til 72 timers batteritid, hvis man bruger nogle af de strømsparende funktioner som er i telefonen. Ved normalt brug vil jeg sige at man sagtens kan komme igennem en hel dag, og stadig have omkring 30% batteri tilbage når man skal i seng. Og da Google Pixel 7A kun tilbyder 18W opladningshastighed, så tager det noget længer at gå fra 10-100%, så sørg for at telefonen er ladt op inden du skal afsted om morgenen.

Du får også trådløs opladning, men må nøjes med 7.5W Qi opladning.

En ting jeg godt kan lide ved batteri-informationen på Google Pixel 7A, er at man kan se hvor meget batteritid telefonen forventer at have tilbage. Det gør at man har en indikation af hvor længe man kan bruge telefonen inden den skal sluttes til en oplader.

Batteritiden er godkendt, og selvom du ikke får lynhurtig opladning, så vil de fleste ikke opleve det som et problem i den daglige brug, men spiller du meget, og har du skærmen tændt hele tiden, så skal du være opmærksom på at du nok får brug for en sjatopladning henover dagen.

Men som de fleste bruger deres smartphone i dag, kommer de uden problemer uden en hel dag uden genopladning, så batteritiden er godkendt.

 

USB-C opladning

5G og nano-SIM og eSIM , WiFi 6E og Bluetooth 5.2

Google Pixel 7A understøtter nano-SIM og eSIM, og du får 5G hastighed og WiFi 6E, når du er på trådløse netværk der understøtter det.

Udover 4G/LTE og 5G får du også VoLTE og WiFi opkald, så du får den bedste opkaldskvalitet du kan få, hvis du er på et trådløst netværk. Det kommer naturligvis an på hvad din teleudbydere tilbyder. De indbyggede antenner (Testet med TDC / Telmore) gav god ydelse i Hovedstadsområdet, og vi havde fin 5G dækning mens vi testede.

 

Og så får du Bluetooth 5.2, så du får en rigtig god forbindelse til dine trådløse hovedtelefoner eller andre enheder du bruger med din Google Pixel 7A.

 

Android 13 og dark mode som det skal være

Man får ikke en renere Android 13 oplevelse end med Google Pixel familien. Og Pixel UI som Google kalder deres brugerflade, er let at finde rundt i, og også let at bruge for folk der kommer fra iOS.

Sammen med Google Pixel 7A får du 3 års Android opdateringer og 5 års sikkerhedsopdateringer.

 

Du får det bedste fra Pixel 7 og 7 Pro i kameraet, men ikke det hele

På bagsiden af Google Pixel 7A sidder der et 64MP wide kamera (Sony IMX787) og et 13MP Ultra-wide 120 grader FoV (Sony IMX712).

Hovedkameraet tilbyder op til 8X digitalt zoom, og på fronten har du et selfie 13MP kamera (Sony IMX355). På videosiden kan du optage op til 4K 30/60 fps.

 

Kamera App’en er let at bruge, og du finder mange af de funktioner der også er i Pixel 7 og 7 Pro. Bl.a. kan du redigere uønskede ting i billedet væk med et ofte rigtigt godt resultat. Du får også gode billeder i mørket, så kameraet er klart godkendt. Nedenfor er en række billeder og ovenfor en video taget med Google Pixel 7A.

 

Konklusion

Google Pixel 7A er en fantastisk Android telefon. Du får en lynhurtig og flydende Android oplevelse og kameraet fungerer rigtigt godt. Designet er Google Classic, og så virker det bare som en godt og gennemtestet telefon.

Prisen på lige under 4.000 kroner er perfekt, og du får endog rigtigt meget Android mobil for pengene. Så har du 3.999,-kroner, og gerne vil have en ny Android smartphone, men ikke vil op i flagsskibspriser, så får du mange gode flagskibsfunktioner med Pixel 7A.

Vi kvitterer med en flot “Recordere.dk anbefaler” karakter.

Pris og levering

Google Pixel 7A kommer i farverne sort, hvid, lyseblå og koral-rød, og koster 3.999,- Kr, og kan købes hos Google Store, Elgiganten, Telia, Telenor og TDC.

Google Pixel 7A
Design
Ydelse
Skærm
Kamera
Batteritid / Opladning
Pris (Value for Money)
Læs bedømmelse0 stemmer
Plus
Ren Android 13 oplevelse
Godt kamera
Fin skærm til prisen
Godt prispunkt
Minus
Langsom opladning
4.3
Karakter
Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.