Forside Nyheder

TV 2 og Viaplay byder på danske Superliga senderettigheder

-
Foto: Shutterstock.com

Ifølge Ekstra Bladet har Discovery ikke budt på senderettighederne til den danske Superliga fra sommeren 2024. Derimod har TV 2, Viaplay og muligvis andre afgivet bud.

I øjeblikket er fodboldkampene fra Superligaen fordelt mellem Viaplay (TV3) og Discovery. Men når den nye rettighedsperiode starter til sommeren 2024, vil Discovery ikke længere være med, da de ikke har budt på rettighederne.

Dette er baseret på flere kilder ifølge Ekstra Bladet. Discovery har ikke ønsket at kommentere på avisens oplysninger.

Annonce:

TV 2 og Viaplay har begge afgivet bud inden den 10. maj 2023-deadline. Derfor vil Divisionsforeningen nu gå i forhandlinger med potentielle partnere om en endelig aftale. Der er endnu ikke fastsat en deadline for denne forhandlingsproces.

Det er muligt, at andre partnere også har afgivet bud, men avisen har ikke kendskab til dette. Prisen for senderettighederne til Superligaen ligger i øjeblikket på omkring 480 millioner kroner årligt.

Konkurrencerådet har oplyst, at det ikke længere er et krav, at Superligaen skal deles mellem to tv-aktører.

 

Discovery mister sportsrettigheder

Discovery har mistet senderettighederne til flere sportsligaer i de seneste år, herunder Premier League, Europa League, La Liga, Serie A og EM-fodbold. I 2020 blev deres kanaler fjernet fra YouSees tv-pakker.

Discovery har rettighederne til OL indtil OL 2024, men de har solgt dem videre til fællesudsendelse med DR og TV 2.

Annonce:
Forrige artikelTangent annoncerer to nye kompakte audioprodukter: Ampster TV II og DAC II
Næste artikelHalvtomme ordrebøger hos de danske TV-Produktionsselskaber
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.