Forside Detail

Amazon anklages for at lokke kunder til Prime-medlemskab

-
Foto: Amazon. Illustration: recordere.dk

I USA er Amazon nu kommet under anklage, for at lokke kunderne til et Prime medlemskab, som herefter var svært at komme ud af igen

Federal Trade Commission (FTC), de amerikanske myndigheder for handel og kommunikation, har fremsat alvorlige anklager mod Amazon.

Ifølge en pressemeddelelse fra FTC, er onlinegiganten anklaget for bevidst at vildlede kunder til at tilmelde sig Prime-service, et abonnement som giver fordele som gratis levering og adgang til streamingtjenester.

Annonce:

Anklagerne peger på, at Amazon har brugt manipulerende taktikker kendt som “mørke mønstre” i deres brugergrænseflade for at forlede kunderne til at tilmelde sig Prime.

Disse “mørke mønstre” er designstrategier, der gør det lettere for kunderne at tilmelde sig Prime end at finde muligheder for at købe uden abonnement. Desuden har det været uklart for nogle kunder, at de tegnede abonnement på Prime, mens de handlede på platformen.

Udover beskyldningerne om at narre kunderne, er Amazon også anklaget for at gøre det vanskeligt for abonnenter at opsige deres medlemskab.

FTC hævder, at Amazon har designet opsigelsesprocessen mere til at forhindre opsigelser end til at lette dem, da opsigelser ville påvirke Amazons fortjeneste negativt. Denne opsigelsesproces er intern i Amazon kendt som “Iliaden”, en reference til det episke digt af Homer, kendt for sin kompleksitet.

FTC’s formand, Lina M. Khan, fortæller, at Amazons manipulerende taktikker har ført til frustration og økonomisk tab for kunderne, og skadet fair konkurrence i det digitale marked. Derudover anklages Amazon for at have forsøgt at forsinke og lægge hindringer i vejen for FTC’s undersøgelse.

Til dato har Amazon ikke kommenteret på FTC’s anklager. Tidligere i marts havde Amazon dog offentliggjort en blogpost med instruktioner om, hvordan kunderne kan annullere deres Prime-medlemskab.

 

Annonce:
Forrige artikelTesla-hacker finder selvkørende ’Elon Mode’
Næste artikelGuide: Intelligente ure og vejen til bedre sundhed
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.