Forside * Nyheder

Apple-leverandøren TSMC udsat for databrud, hackere kræver 480 millioner kroner

-

Apple-leverandøren Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) har bekræftet, at selskabet for nylig har oplevet et dataindbrud.

Det fremgår af en meddelelse til TechCrunch. TSMC er kendt for at stå bag fremstillingen af alle A-serie og M-serie chips, der anvendes i Apple-produkter.

En talsperson fra TSMC bekræfter, at en “cybersikkerhedshændelse” resulterede i, at data relateret til “serverens indledende opsætning og konfiguration” blev lækket. Dog understregede han, at TSMC’s kundeinformationer ikke blev kompromitteret.

Annonce:

“Efter en omfattende gennemgang kan vi konkludere, at denne hændelse ikke har haft indvirkning på TSMC’s forretningsdrift. Det er ligeledes vigtigt at understrege, at ingen af vores kundeoplysninger blev kompromitteret,” udtalte talspersonen. Han tilføjede, at TSMC efter hændelsen har stoppet al dataudveksling med den leverandør, der blev ramt af databruddet, i overensstemmelse med virksomhedens sikkerhedsprotokoller og standardprocedurer.

Informationer fra TSMC blev offentliggjort på den berygtede LockBit-ransomwarebandes hjemmeside torsdag, hvor banden krævede 70 millioner dollars for ikke at offentliggøre de stjålne data. LockBit er kendt for tidligere at have angrebet både farmaceutiske selskaber, Storbritanniens Royal Mail, amerikanske regeringswebsteder, og meget mere.

 

Billede: TechCrunch (screenshot)

LockBit truede med, at de vil offentliggøre passwords og logins, hvis ikke TSMC betaler løsesummen. De stjålne data stammer fra Kinmax Technology, en virksomhed der leverer IT-tjenester inden for netværk, cloud computing, lagring og databasestyring. Kinmax har en forretningsforbindelse med TSMC og meddelte torsdag TSMC, at deres “interne specifikke testmiljø blev angrebet”, hvilket resulterede i lækket data vedrørende “forberedelse til systeminstallation.”

Det er endnu uvist om andre af Kinmax’s partnere, heriblandt Microsoft, Cisco og VMware, ligeledes har været berørt af dette databrud. Yderligere informationer følger, efterhånden som situationen udvikler sig.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.