Forside * Featured

Fynsk mand dømt for ulovlig fildeling og netbedrageri

-
Foto: Shutterstock.com

Manden distribuerede bøger og artikler gennem fildelingstjenesten Aagard

En 41-årig mand fra Fyn er blevet idømt en betinget fængselsstraf på seks måneder for ulovlig distribution af beskyttede bøger og nyhedsartikler gennem en dansk fildelingstjeneste. Dette er en beslutning truffet af Retten i Odense, på anmodning fra National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK).

Manden, nu dømt, deltog i en organiseret gruppe, der på anmodning fra brugere på fildelingstjenesten ”Asgard.org” uploadede mindst 1.004 specifikke værker underlagt ophavsret.

Annonce:

Disse inkluderede blandt andet e-bøger og nyhedsartikler, hvilket resulterede i ulovlig adgang for brugerne af fildelingstjenesten. Han brugte desuden adgangsdata fra uvidende abonnenter til at få adgang til betalt indhold på Ekstra Bladets hjemmeside, hvilket han også delte ulovligt.

Manden blev yderligere dømt for otte tilfælde af internetbedrageri. Han havde uretmæssigt hævdet over for sælgere, at han enten ikke havde modtaget varer eller havde returneret dem, hvilket resulterede i, at han uberettiget fik sine penge tilbage.

“Jeg er tilfreds med dommen, der understreger at organiseret og systematisk brud på ophavsretten er en kriminalitetsform, som myndighederne ser på med alvor”, lyder det fra Anklagerfuldmægtig ved NSK, Brian Borgstrøm, i en udmelding.

Den dømte er også blevet pålagt at betale 41.715 kroner i erstatning til RettighedsAlliancen som en del af dommen.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.