Forside * Nyheder

Google tvunget til at udsætte Bard AI i EU

-
Foto: Shutterstock.com

Google tvinges til at udskyde Bard AI’s EU-lancering på grund af bekymringer om privatlivets fred

Google har været nødt til at udskyde lanceringen af sin Bard AI i EU på grund af bekymringer om privatlivets fred. Det skriver Engadget

Det irske databeskyttelseskommission (IDPC), som er det primære tilsynsorgan for data i EU, har krævet yderligere oplysninger om, hvordan den generative AI beskytter privatlivets fred, herunder en konsekvensanalyse af data og supplerende information.

Annonce:

IDPC er i øjeblikket i gang med en igangværende undersøgelse af Bard, og der er endnu ingen fastsat tidshorisont for, hvornår den kan afsluttes. De planlægger dog at dele oplysningerne med andre europæiske databeskyttelsestilsyn så hurtigt som muligt.

En talsperson for Google har udtalt, at virksomheden har forpligtet sig til at udvide Bard-adgangen ‘ansvarligt’ efter at have diskuteret deres indsats med eksperter og regeringer. De er også villige til at tale med dem, der er mest bekymrede for privatlivets fred, for at besvare spørgsmål og modtage feedback.

Google begyndte at udvide adgangen til Bard i marts ved at lade potentielle brugere skrive sig op på en venteliste. I maj blev ventelisten droppet, og tilgængeligheden blev udvidet til 180 flere lande og territorier – men altså indtil videre ikke EU.

 

Hvad er generative AI ?

Generative AI (Artificial Intelligence) er en type AI-teknologi, der er designet til at generere eller skabe nye indholdselementer, såsom billeder, tekster, lyde eller videoer, der ikke er direkte baseret på tidligere data.

Generative AI bruger avancerede algoritmer og maskinlæringsteknikker til at analysere og forstå mønstre i eksisterende data og derefter producere nyttigt eller kreativt indhold baseret på denne forståelse.

Det kan være nyttigt inden for områder som kunst, design, musik, tekstforfatning og meget mere. Men også søgninger som kun giver ét svar, fremfor den klassiske liste over sider i et søgeresultat, hvor man efterfølgende selv skal læse flere af dem igennem for at finde frem til et svar.

Eksempler på generative AI er ChatGPT, Bing Chat og Google Bard

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.