Forside * Featured

IKEA på vej med to nye sensorer til det smarte hjem

-
Dette er Leedarsons white label-udgave af firmaets åben/lukket-sensor. Det er altså ikke sikkert, at IKEAs model kommer til at se sådan ud, selv om diagrammet fra FCC-dokumenterne unægteligt ligner ovenstående. (Foto:Leedarson)

En ny åben/lukket-sensor samt en mulig erstatning for IKEAs nuværende bevægelsessensor ser ud til at være på vej i sortimentet.

Sommeren er over os, og måske er det ikke lige præcis nu at der er allermest bekymring for, om varmen undslipper rummene i vore hjem. Men før vi ved af det, melder de kolde temperaturer sig jo nok igen.

Og i en tid, energipriserne er mildt sagt utilregnelige, er der måske mere grund end nogensinde til at sikre sig, at unødigt spild reduceres så meget som muligt. Derfor er IKEAs seneste smarthjems-produkter både en velkommen tilføjelse til sortimentet og et udtryk for god timing.

Annonce:

Bloggeren David Zatz har kigget dybt i de seneste proklamationer fra den amerikanske telemyndighed FCC, og har fået øje på testresultater og godkendelse af to nye smarthjems-sensorer, der ser ud til at være på vej til IKEA-varehusene.

FCC-beskrivelsen af den kommende PARASOLL-sensor fra IKEA rummer dette diagram, der viser den store af de to dele, som enheden sandsynligvis kommer i. Den anden er dog formentlig blot en magnet (Foto: FCC/Leedarson/IKEA)

Den første (og den, der nok er mest relevant for energibesparelser) er en af den slags sensorer, der kan tjekke om noget befinder sig i en åben eller lukket tilstand. Af samme grund har IKEA givet produktet det meget passende navn PARASOLL.

Klar til nye netværk

De fleste PARASOLL-købere vil dog næppe installere sensoren på parasollen ude på terrassen. Tværtimod er den tiltænkt døre, vinduer, lemme og andre lignende dele af hjemmet. Ligesom andre sensorer af denne slags kan PARASOLL fortælle dig, om der er en dør eller et vindue, der ikke er lukket ordentligt.

Det er naturligvis ingen stor innovation, der her er tale om. Den slags sensorer har eksisteret i mange år og mange har dem endda indbygget i forbindelse med alarmsystemer. Det nye er dog naturligvis, at sådan en sensor kan fås billigt i IKEA og kan indgå i såvel IKEAs eget smarthjems-system som i Matter-baserede smarthjems-netværk.

Det sidste kan ske gennem IKEAs DIRIGERA-hub, som PARASOLL er blevet testet op imod med positivt resultat ifølge FCC -dokumenterne. Som man kan forvente, er der tale om en enhed i to dele ifølge dokumenterne, der også viser at PARASOLL anvender, hvad der ser ud til at være et enkelt AAA-batteri.

VALLHORN-bevægelsessensoren ser ud til at blive en erstatning eller et supplement til IKEAs nuværende modeller (Foto: FCC/Leedarson/IKEA)

Den anden sensor er omgæret med en smule mere mystik. Den er en bevægelsessensor, men sådan én har IKEA allerede i sortimentet i TRÅDFRI-serien. Den nye bevægelsessensor hedder VALLHORN og kommer enten til at erstatte eller supplere den gamle sensor.

Ud fra FCC-dokumenterne er det svært at sige, hvad VALLHORN kan som den gamle sensor ikke kunne. Men mon ikke det handler om en bedre forbindelse til DIRIGERA-hubben og dermed nyere smarthjemsnetværk med Matter og Thread?

De to sensorer er begge lavet i samarbejde med det kinesiske (til trods for et svenskklingende navn) firma Leedarson. IKEA har endnu ikke officielt bekræftet eksistensen af de to sensorer, og vi kan derfor heller ikke med absolut sikkerhed sige noget om hvornår de eventuelt dukker op i Danmark og til hvilken pris.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.