Forside * Nyheder

Mac Studio og Mac Pro får en stor opdatering med ny M2 Ultra chip

-

Mac Studio fik overraskende en stor opgradering på WWDC 2023. Den fik bl.a. M2 Ultra chipsettet.

På WWDC 2023 annoncerede Apple en M2 Ultra chip, der er 2 x M2 Max chips i en. Der giver en voldsom performance forbedring. På bl.a. det neurale er den op til 40% hurtigere.

Annonce:

Den bliver lynende hurtig til at rendere op til 22 8K streams i video-redigeringsoftware. Og den har fået 8K HDMI, og kan have op til 6 Apple Pro displays tilsluttet.

M2 Ultra har en ny SoC-arkitektur (system on a chip), der giver Mac betydeligt større ydeevne og fuldender M2-familien. M2 Ultra er den største og mest effektive chip, Apple nogensinde har udviklet, og den gør den nye Mac Studio og Mac Pro til de stærkeste stationære Mac-computere, der nogensinde er lavet. M2 Ultra er bygget ved hjælp af en andengenerations 5-nanometer proces og anvender Apples banebrydende UltraFusion-teknologi, så den kan forbinde halvlederbrikken fra to M2 Max-chips og derved fordoble ydeevnen. M2 Ultra består af 134 milliarder transistorer – 20 milliarder mere end M1 Ultra. Dens arkitektur med samlet hukommelse understøtter op til hele 192 GB hukommelse, hvilket er 50 procent mere end M1 Ultra, og har en hukommelsesbåndbredde på 800 GB/s – dobbelt så meget som M2 Max. M2 Ultra har en mere kraftfuld CPU, der er 20 procent stærkere end M1 Ultra, en større GPU, der er op til 30 procent hurtigere, og en Neural Engine, der er op til 40 procent hurtigere.1 Den har også en medieenhed med dobbelt så meget effektivitet som M2 Max, som sikrer lynhurtig ProRes-acceleration. Med alle disse forbedringer giver M2 Ultra endnu engang ydeevnen i Mac et helt nyt løft.

“Den nye Mac Studio og Mac Pro med Apple-chips er de to mest effektive Mac-modeller, vi nogensinde har lavet,” udtaler John Ternus, Apples Senior Vice President for Hardware Engineering. “Mac Studio har været et gennembrud for professionelle brugere overalt, og den er kernen i hundredvis af hjemmestudier og professionelle studier over hele verden. I dag bliver den endnu bedre med M2 Max og den nye M2 Ultra, der har endnu større ydeevne og forbedrede tilslutningsmuligheder. Til de professionelle brugere, der har brug for alsidigheden af intern udvidelse, kombinerer Mac Pro PCIe med vores stærkeste chip. Den nye Mac Studio og Mac Pro bliver en del af vores andre professionelle systemer og giver vores brugere det mest effektive og kompetente udvalg af Apples professionelle produkter nogensinde.”, fortæller Apple i en pressemeddelelse.

 

Også en ny stor Mac Pro

Der var flere overraskelser på WWDC. Nu kan du få den oprindelige Mac Pro med M2 Ultra chipset og support for op til 192GB RAM.

Der er 8 indbyggede thunderbolt porte. Og understøtter PCIe 4.0 kort på Apple silicon. Modellen kommer i både stående og rack model. Den nye Mac Pro introducerer PCIe-udvidelse til Apple-chips til professionelle brugere, der har brug for ydeevnen fra M2 Ultra og som bruger intern udvidelse til deres arbejdsgange. Mac Pro har syv PCIe-udvidelsespladser med seks åbne udvidelsespladser, der understøtter 4. generation, som er 2 gange hurtigere end før, så brugerne kan tilpasse Mac Pro med de vigtigste kort.

Uanset om det drejer sig om professionelle lydfolk, der har brug for kort til digital signalbehandling (DSP), professionelle videofolk, der har brug for SDI I/O-kort (Serial Digital Interface) til tilslutning af professionelle kameraer og skærme eller brugere, der har brug for ekstra netværk og lager, giver Mac Pro professionelle brugere mulighed for at tilpasse og udvide deres systemer og skubbe til grænserne for deres mest krævende arbejdsgange.
Begge ny Mac modeller kommer i handlen i dag, og kan leveres allerede fra næste uge.

Pris og leevering

  • Den nye Mac Studio og Mac Pro kan bestilles fra og med i dag på apple.com/dk/store og i Apple Store-appen. Kunderne begynder at modtage dem, og de vil kunne fås hos autoriserede Apple-forhandlere fra og med tirsdag den 13. juni.
  • Mac Studio fås fra 18.999 kroner og 17.099 kroner til studiepris. Andre konfigurationsmuligheder er tilgængelige på apple.com/mac.
  • Fås både i tower og rackmonterede kabinetter, og Mac Pro (towerkabinet) fås fra 64.999 kroner og 61.299 kroner til studiepris. Mac Pro (rackkabinet) fås fra 69.999 kroner og 65.299 kroner
Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.