Forside * Featured

Spilanmeldelse: Park Beyond

-

Hvis du drømmer om at bygge din forlystelsespark på spilform, er et nyt park-sim på gaden nu

Selvom vi allerede har Rollercoaster Tycoon og Planet Coaster, har endnu et park-sim set dagens lys. Vi byder velkommen til Park Beyond, som vi har kigget nærmere på til PS5.

Annonce:

Kort fortalt så gælder det om at bygge sin egen forlystelsespark. Du kan styre alt omkring parken ligefra forlystelserne, butikkerne, ansatte, priser, inventar i form af bænke, buske, landskab, ja kort fortalt ALT – som i de andre spil fristes man til at sige.

Forskellen I Park Beyond er, at du ikke er bundet af naturens love på samme måde som i de øvrige spil. Du kan med andre ord lade fantasien få fuldstændig frit løb og designe nogle vanvittige rutchebaner, der under ingen omstændigheder ville blive godkendt i virkeligheden.

Selvom rutchebanerne ser flotte ud og kan blive gigantiske, så er det at bygge rutchebanerne det mindst morsomme i spillet. Det føles klodset og for upræcist og jeg tog hurtigt mig selv i at vælge de præfabrikerede rutchebaner.

Det kræver god tålmodighed og en større vision, hvis ikke du vil ende med blot at klikke noget sammen for at få åbnet forlystelsen og komme videre.

Spillet indeholder en historiedel, der mest foregår som indkøring i spillets mekanikker ligesom du kan overtage eksisterende parker og løse forskellige scenarier. Endelig kan du selvfølgelig bygge en park helt fra bunden, hvilket umiddelbart er det måske underholdende.

Desværre er styringen et temmelig stort problem. Alle knapper er i spil og det gør det i min verden alt for rodet opbygget. Det føles langt fra så intuitivt som Planet Coaster. Resultatet blev frustration og lyst til at slukke i starten. Selvom det blev bedre med tiden, så føler jeg ikke at Park Beyond har formået af gøre det let at gå til og det føltes aldrig naturligt at “arbejde” med sin park.

Grafisk er spillet fint og mulighederne i spillet er mange, ligesom der er masser af landskaber at spille i.

 

Konklusion

Er det at bygge rutchebaner lige det du drømmer om, så tag et kig på Park Beyond, blot du er klar på at styringen ikke er optimal. Er du mere interesseret i at bestyre en forlystelsespark generelt, så vil jeg mene, at Planet Coaster er en bedre investering.

Karakter: 6/10

Ude nu til PC, PS5, Xbox Series S og X

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.