Forside * Featured

TEST: Google Pixel Tablet – Smart til både hånden og på bordet

-

Google er klar med deres første egen Androd tablet siden 2015, hvor de lancerede Google Pixel C. Nu hedder den Pixel Tablet, og den kommer med medfølgende dock, der kan bruges som smart højttaler.

Ikke siden Google Pixel C i 2015 har Google lanceret en tablet, så glæden var stor på Google I/O i 2023, hvor Google annoncerede deres Pixel Tablet, der er en 11 tommer Android 13 tablet, der kommer med en dock, som gør at du kan bruge den både i hånden og på bordet, som en smart hub.

Vi har testet Google Pixel Tablet der koster fra 5.299,- og her er hvad vi synes.

Annonce:

 

Pixel tab indpakning

Design og Installation

Google Pixel Tablet kommer i en lille kasse, der udover tablet’en indeholder en medfølgende dock, der fungerer som oplader og har indbygget højttaler. Det smarte ved docken er at så snart at du rocker tablet’en går den fra at være en Android tablet til at være en Android Smart Hub som kan bruges til at styre dit smart hjem, hvis du har sat det op.

På forsiden finder du en 11 tommer LCD-skærm, der har en ret dominerende kant, og så har Google sat web-kameraet på den vandrette side, så du bruger det når tabletten er i horisontal mode. Det fungerer rigtigt godt.

Fingeraftrykslæser i standby-knap

På venstre side har du knapper til lydstyrke og en stand-by knap med indbygget fingeraftryklæser. I bunden har du et USB-C 3.2 stik, og så har du indbygget stereohøjttalere i top og bund, så du kan se video med stere-lyd.

 

Kamera på bagsiden

På bagsiden finder du et 8MP kamera. Det er i øvrigt også et 8MP web-kamera på forsiden af tablet’en. På bagsiden finder du også 4 kontaktpunkter, der bruges til at forbinde til den medfølgende dock. Bagsiden er beklædt med hård plast.

Google Pixel Tablet måler 25,8 x 16,9 x 0,81 cm (B x H x D), og bredde x 169 og vejer 493 gram. Designet er meget neutralt. Men det fungerer rigtigt godt, dog kunne jeg godt have tænkt mig at Google havde forsøgt at fjerne lidt af den meget dominerende sorte kant på skærmsiden.

Google Pixel Tablet kommer i farverne “Porcelain” (Beige) og “Hazel” (grønlig grå) og kommer med enten 128 GB eller 256 GB lagerplads, og koster henholdsvis 5.299,- eller 5.999,- afhængig af mængden af lagerplads.

Sammen med Google Pixel Tablet fik vi en Tablet Case med, som gjorde at man kan stille sin tablet på et bord eller anden flade, og bruge den som skærm, hvis man er på farten. Det cover koster 799,-

 

Skærmen på Google Pixel Tablet er OK

Lækker 11” skærm med HDR

Skærmen på Pixel Tablet er 11” LCD med QHD opløsning på 2.560 x 1.600 pixels. Skærmen er i 16:10 format, og yder op til 500 nits i lydstyrke. På farvesiden understøtter den 24 bit som giver mulighed for at vise op til 16 mio. farver, og så kan du bruge USI 2.0 stylus-pen på skærmen hvis du vil det.

Skærmen er ikke den bedste på tablets jeg har prøvet, hvor både iPad og Samsung giver bedre billedekvalitet, men den er ganske udemærket til både at læse tekst og se video på.

 

Dock til højre

Genial dock gør Pixel Tablet til en Smart Home Hub.

Sammen med Google Pixel Tablet får man som tidligere skrevet en dock med indbygget højttaler. Denne dock fungerer også som smart-oplader som holder tablet’en på 90% batteri for at ikke at slide unødvendigt på batteriet.

Opladningen fungerer via fire kontaktpunkter på bagsiden af tablet’en og lige så snart du sætter den fast på dock’en skifter den en smart home mode hvor den kan vise gallerier og reagere på “Hey Google” kommandoer.

 

Opladning sker ved hjælp af fire kontaktpunkter på dock.

Jeg har selv to Nest Hub’s og nyder gallerierne af minder fra de mange billeder jeg har taget igennem tiderne, og der virker det endnu bedre på en knap 11” skærm. Du kan selv sætte mange ting op på skærmen når den er placeret i dock’en. Google Pixel har en “Hub mode” hvor du f.eks. kan slå aktie-kurser og kalenderinfo til.

Oven i det kan den med den indbyggede højttaler også bruges til at se videoer og høre musik, men forvent ingen HiFi oplevelse, da højttaleren ikke er bygget til at være primær driver uanset hvad størrelse rum du bruger den i.

En smart feature er at du bruger volume-knapperne på tablet til at styre lydstyrken på dock’en når tablet’en er monteret på docken.

Du kan også bruge Google Pixel Tablet som en Chromecast skærm, så hvis du sidder med din smartphone, og vil vise noget via Cast, kan du se tablet’en som en skærm når du deler.

 

Rigtig god ydelse og batteritid

Google Pixel Tablet kommer med Tensor G2 chipsettet som vi også kender fra Pixel 7 telefonerne. Den kommer også med 8 GB LPDDR5 RAM, og så kan den fås med 128 GB eller 256 GB UFS 3.1-lagerplads.

I Geekbench 6 scorer Pixel Tablet 1.363 på single-core og 2.962 på multi-core, og den leverer en ganske god ydelse både når det gælder apps, spil, afspilning af video.

 

Jeg har i de to uger jeg har haft tablet’en til test brugt den til forskellige apps og afspilning af video, og den yder ganske godt til både apps, spil og video. Batteritiden er omkring de 10-15 timer, før den skal oplades via USB-C eller den medfølgende dock.

Pixel Tablet kommer også med Wi-Fi 6 (802.11 a/b/g/n/ac/ax) og Bluetooth 5.2, så du har gode trådløse forbindelser. Og på mit hjemmenet med Unifi 6 Pro WiFi fik jeg omkring 700 Mbps i hastighed, hvilket også er ganske udemærket.

Ydelsen er klart godkendt.

 

Lækker Android 13 oplevelse

Google Pixel Tablet kommer med Android 13, og det er virkelig en god oplevelse. Operativsystemet kører flydende og tilbyder også en dark mode hvis man har lyst til det.

Som på alle andre Android enheder har du stor mulighed for at personaliseret din tablet, så den passer præcis til dig. Jeg bruger f.eks. selv Microsoft Swiftkey som også findes til Android tablets, selvom jeg må sige at Google Gboard fungere ganske godt på tablet.

Der er også en rigtig god multitasking på Google Pixel Tablet, og du kan sætte flere programmer op til at køre ved siden af hinanden.

På Google Pixel Tablet har du mulighed for at have op til 8 profiler der kan bruge tablet’en, og ud fra deres pin-kode / fingeraftryk så have deres egne apps og indhold. Du kan også have en “Børne mode”, hvor ejeren kan blokere hvilke apps som som et barn ikke må bruge.

Og så har Android 13 til tablet også en masse gode batterioptimerende AI funktioner som Pixel Tablet’en bruger.

I det hele taget er Android 13 på tablet en god og flydende oplevelse.

 

Kamera på Pixel Tablet

Kamera er som forventet af en tablet

Google Pixel Tablet kommer med et 8MP F/2,0 kamera på bagsiden som tager ganske hæderlige billeder, ligesom det også kan optage video i 1080/P, og det er absolut ikke for kameraet man skal købe en tablet.

Men det fungerer ganske udemærket til videomøder, og da du både i hånden og i dock’en kan bruge Pixel Tablet til både Google Meet, Teams, Zoom, og WhatsApp, så skal man nok mere se de indbyggede kameraer som møde kameraer end nogen du bruger hvis du vil tage seriøse billeder. Men når det er sagt, så tager den faktisk OK billeder af en tablet.

Nedenfor er en række eksempler på billeder taget med kameraet på bagsiden. Det skal siges kamera på forside og bagside er 100% ens.

 

Konklusion

Google Pixel Tablet er en forfriskende oplevelse. Du får her kombinationen af en Android Tablet og en Google Nest Hub. Jeg kan godt lide ideen med at du har tablet’en stående klar i en dock i stuen, så den står som fotoramme og smart hub når du ikke bruger den.

Jeg har ingen graverende anker. Ville dog gerne have haft at Google havde brugt lidt mere energi på at have lavet en tyndere ramme rundt om skærmen, men når det er sagt, så er Google Pixel Tablet en vel-ydende tablet som kan bruges til både små og store, og også være en central smart fjernbetjening i stuen.

Når det er sagt skal man være opmærksom på at Google Pixel Tablet er oppe imod både iPads og mange forskellige Android Tablets i samme priskategori, og der må det være den personlige reference, der bestemmer hvad vej man går.

Men Google Pixel Tablet er et godt køb, hvis man gerne vil have en familie tablet som kan bruges af mere end én bruger og så samtidigt have en central funktion i hjemmet.

 

Pris og levering

Google Pixel Tablet kommer i farverne “Porcelain” (Beige) og “Hazel” (grønlig grå) og kommer med enten 128 GB eller 256 GB lagerplads, og koster henholdsvis 5.299,- eller 5.999,- afhængig af mængden af lagerplads. Du kan se bedste dagspris her.

Google Pixel Tablet kan købes nu.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.