Forside * Featured

TEST: Samsung Galaxy Book3 360 – En 2-i-1 Windows PC.

-
(foto: Samsung)

Samsung er klar med en ny generation af deres Galaxy Book serie, og 360 er både en bærbar Windows laptop og en tablet. Vi har testet Galaxy Book3 360.

Samsung er tilbage med bærbare computere i Danmark, og i foråret kom der flere nye modeller. En af dem er deres 2-i-1 Galaxy Book3 360, der er en bærbar med 13” AMOLED skærm, der både kan bruges som almindelig laptop, men også vendes rundt, så det er en Windows tablet. Vi har testet den og her er hvad vi synes.

Samsung Galaxy Book3 360 (foto: recordere.dk)
Samsung Galaxy Book3 360 (foto: recordere.dk)

Elegant design

Samsung Galaxy Book3 360 kommer i en lille kasse, der udover computeren indeholder en USB-C strømforsyning samt et USB-C kabel. Der skulle vist også være en S-pen med, da skærmen understøtter dette, men desværre var den ikke med i anmelderæsken, så den skriver jeg ikke noget om.

Annonce:

Designet på Galaxy Book3 360 er yderst elegant, og som skrevet er det en 2-i-1 bærbar, hvor du kan rotere skærmen 360 grader, så den fungerer som en Windows tablet. Dette betyder dog at tastaturet er bagsiden, og det skal man naturligvis passe på, hvis man lægger den på bordet eller hvor man bruger den. Den kan også stå på den lange led, så du bruger skærmen til at præsentere. Hængslet på Galaxy Book3 360 imponerer, uanset hvor du stopper det, så virker det bundsolidt.

 

Selve computeren er lavet af et helt stykke aluminium, og på venstre sidefinder du HDMI port, thunderbolt-4 port og en USB-C Port. På højre side finder du en USB-A port, et Mini-jack audio stik og en micro-SD kort læser.

Computeren er meget tynd i sit design, og på det tykkeste sted ved hængslet er den kun 1,29 cm tyk. Farven vi testede hedder graphite, og er en meget mørk grå aluminium, der er super elegant, men samtidigt er det nok den computer-overflade jeg har testet, der er mest modtagelig for fingeraftryk når du rører den.

Tastaturet er superlækkert og bagbelyst, og minder meget om det tastatur jeg har på min Macbook Pro fra 2022. Og det trackpad som er pænt stort fungerer også rigtigt godt.

Alt i alt har jeg kun positivt at sige om designet. Den eneste anke er at man har valgt MicroSD og ikke en SD plads.

Samsung Galaxy Book3 360 kommer med Windows 11 Home på dansk, og det fungerer rigtigt godt.

 

AMOLED skærmen imponerer

Fantastisk 13.3” AMOLED skærm

Galaxy Book3 360 en 13,3-tommer Super AMOLED touchskærm med en opløsning på 1.920 × 1.080. Panelet er 10-bit, og det opdateres ved 60Hz. Skærmen er også kompatibel med VESA Display HDR500-standarden, og panelet har en maksimal lysstyrke på 620 nits, hvilket gør at den fungerer rigtigt godt både ude og inde.

Skærmen på Galaxy Book3 360 en af de bedste AMOLED-skærme, du kan finde på en laptop lige nu, og farvegengivelsen imponerer. Skærmen tilbyder 120% dækning af DCI-P3-farveskalaen. Og tekst, billeder og video står kniv-skarpt.

Samsung tilbyder fire forskellige faretilstande, som du selv kan vælge hvilken du vil bruge. Samsung AMOLED, Samsung AMOLED P3, Samsung AMOLED sRGB og Samsung AMOLED AdobeRGB. Man skifter mellem de forskellige profiler ved at gå ind i ‘Skærmindstillinger’ og trykke på indstillingen ‘Farveprofil’.

 

“Telt-mode” på Samsung Galaxy Book3 360

Som sagt kan skærmen bruges både som almindelig laptop, og understøtter både touch og Samsung S-Pen. Det gør at du kan bruge den uden tastatur, hvis du f.eks. kører i “Telt-mode” når hvor computeren står som et telt, og derfor kan vise skærmen til dem du præsenterer for.

 

Super tyndt design

Fin ydelse

Den testede model havde en Intel I5-1340P og kom med 8GB RAM og 256 GB M2. PCIe 4.0 SSD. Der findes større modeller, hvor man kan få både i7 og 16GB RAM, ligesom man også kan få endnu mere lagerplads.

Skal man bare have en rejsecomputer, eller bruge den til officeprogrammer og browserbaserede apps, så er den testede model rigeligt, men personligt ville jeg aldrig købe en Windows computer med mindre end 16GB RAM og 512GB lagerplads.

Computeren kommer med Intel Iris Xe grafikkort, og det yder ganske godt til 1080p skærmen.

Du får Wi-Fi 6E, og så er der Bluetooth 5.1 indbygget, men ønsker du at køre ethernet, skal du ud og købe en USB-C adapter, men jeg kan faktisk ikke selv mindes hvornår jeg sidst har haft et ethernet kabel forbundet til de bærbare computere jeg bruger både hjemme og på arbejde.

Der er indbygget to stereo-højttalere i kabinettet, og selvom Samsung reklamerer med Dolby Atmos lyd, skal vi så ikke blot konstatere at det lyder fint når du ser en YouTube video, eller deltager i et videomøde.

På toppen af skærmen er der et 1080p web-kamera, som virker ganske godt med alle de mødeapps vi har testet det med. Desværre understøtter det ikke Windows Hello, så der må du bruge den indbyggede fingeraftrykslæser der er i tastaturet. Den fungerer til gengæld ganske udemærket.

En ting jeg lagde mærke til var den indbyggede blæser, der desværre havde en tendens til at gå i gang flere gange under testen, også selvom det eneste computeren lavede var at køre en simpel Windows Update.

 

Foto: Shutterstock.com

OK Batteritid

Samsung Galaxy Book3 360 kommer med et 61,2 Wh batteri, og de dage hvor jeg testede computeren fik jeg alt mellem 5 og 8 timers batteritid, afhængig af hvad jeg brugte af programmer på computeren. Den medfølgende 65W USB-C oplader, der følger med skal bruge et par timer på at lade fra 0-100% og ca. 45 minutter at gå fra 0-50%.

Samsung har lavet nogle batterioptimerende funktioner, der sikrer at batteriet ikke oplades til mere end 85% af batterikapaciteten, som gør at batterilivet forlænges

 

Stærkt økosystem

Sammen med Microsoft har Samsung lavet et økosystem, der gør at har du en Samsung Android smartphone, kan den let kobles sammen med din Windows PC, og billeder og beskeder kan synkroniseres.

 

Konklusion

Samsung Galaxy Book3 360 er en ganske udemærket ultrabærbar 2-i-1 laptop, hvis man er på jagt efter en bærbar der både kan bruges som almindelig bærbar, men også tablet.

Og både design og størrelse gør den til et godt valg hvis man vil have en ultra-let og lille 13” Windows bærbar at have med på farten.

Den testede model koster omkring 10.500,- og for de penge er der andre modeller som tilbyder bedre ydelse, men ingen der tilbyder en bedre skærm. AMOLED skærmen på Galaxy Book3 360 er voldsomt imponerende.

Hvis du vælger en Galaxy Book3 360, så vælg en større model med mere RAM og harddiskplads.

 

Pris og levering

Samsung Galaxy Book 3 360 kan købes allerede nu hos flere forhandlere, og du kan se bedste dagspris her.

Specifikationer (Engelsk)

Processor Intel Core i5-1340P
RAM 8GB
Display 13.3″ (1920×1080) AMOLED
Graphics Intel Iris Xe
Storage 256 GB M.2 SSD
WLAN Wi-FI 6E (Gig+) 802.11abgn/ac/ax
Bluetooth Version 5.1
Weight 1,16 Kg.
Dimensions 304.4 x 202.0 x 12.9 mm
Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.