Forside * Featured

TEST: Technics AZ80 – Den nye konge af in-ear hovedtelefoner med aktiv støjreduktion

-

Er du på markedet for et par in-ear med rigtig god lyd, aktiv støjreduktion og samtidigt et design, der passer de fleste, så skal du læse, hvad vi synes om de nye Technics AZ80.

Technics er klar med et nyt sæt in-ear hovedtelefoner med spændende specifikationer og en imponerende aktiv støjreduktion. De nye Technics EAH-AZ80 tager kampen op imod både Sony WF-1000XM4 og Apple AirPods Pro, og de gør det godt. 

Her kan du læse hvad vi synes om de nye in-ears fra Technics.

Annonce:

 

Design og installation

Technics AZ80 kommer i en lille æske, der udover hovedtelefoner og etui indeholder et USB-C til USB-C kabel til opladning af etui og så 7 forskellige størrelse (XS1, XS2, S1, S2, M, L, XL) silikone-propper så du kan få præcis den form der passer dig. Personligt passede M størrelsen som var på fra starten mig.

Etuiet er elegant, og på forsiden er der en diode der viser når etuiet lader op. Inde i etuiet er der også en lille diode, der viser, om hovedtelefonerne lader op.

 

Ørepropperne har touch-flade på siden, som gør du kan tappe på siden og så betjene både lydstyrke og afspilning af musik.

Technics AZ80 kommer i to forskellige farver. Du kan vælge mellem Silver og Black. Modellen vi testede var sort, og den er super elegant.

In-ear hovedtelefonerne vejer 7 gram hver og har det der svarer til en IPX4 certificering, som betyder du godt kan gå med dem i let regn, men du bør ikke gå med dem hvis det regner voldsomt.

Installationen er let. Du henter “Technics Audio Connect” appen som findes til både iOS og Android, og siger du vil tilføje et sæt AZ80. Og så sørger den for at installere dem, og i mit tilfælde var der også en firmware opdatering som den smed på med det samme.

 

Hvordan sidder de i ørene?

Kort fortalt sidder de rigtigt godt. Som tidligere skrevet kommer de med forskellige størrelse silikone propper, så du finder blot den der passer til dit øre. Du kan også vælge forskellige størrelser, hvis du har lyst til det.

Men hos mig sad de rigtigt godt fast, og på intet tidspunkt var jeg generet. Deres form passede også rigtigt godt til mit øre.

 

Technics Audio Connect App virker rigtigt godt

I app’en kan du justere både den aktive støjreduktion, og du kan også slå “transparent” lyd til, og sætte niveauet for hvor meget du vil høre af den omkringværende lyd.

Der er en god equalizer i app’en også, og så kan du sætte op hvordan du vil bruge de tap funktioner der er. Dette kan gøres for både musik og telefonopkald.

 

Bluetooth 5.3 og op til 3 samtidige forbindelser

Technics AZ80 kommer med Bluetooth 5.3 og understøtter SBC, AAC, LDAC-codecs samt A2DP, AVRCP, HSP, HFP-profiler.

Og så understøtter Technics AZ80 multi-point hvor du kan have op til 3 aktive forbindelser, så du både har dem forbundet til din computer, din smartphone og din tablet samtidigt. Dette sættes op i app’en og det fungerer ganske udemærket. Du kan have op til 10 forskellige enheder forbundet via Bluetooth, men dog ikke mere end 3 samtidigt.

Man skal dog være opmærksom på at har man multi-point slået til, kan man ikke lytte i LDAC kvalitet, så er det AAC eller SBC der skal bruges.

Jeg kunne sagtens bevæge mig rundt i endog et stort rum, og der var ikke knas med lyden uanset hvor jeg var. Technics skriver selv op til 10 meter væk, og det skal nok passe.

 

Hvordan lyder Technics AZ80 ?

Jeg er meget imponeret over lyden i Technics AZ80. Jeg havde set at jeg havde noget at glæde mig til da jeg blev spurgt om jeg ville teste dem, og jeg må sige at jeg ikke blev skuffet.

Jeg har primært testet dem på iPhone 14 Pro Max med Apple Music og lossless musik (FLAC) fra eget musikbibliotek, men har også givet dem en test på en Google Pixel 7A.

Og de lyder altså bare fantastisk. Deres dybde er både dominerende og blød samtidigt. Så uanset om du hører rock, dance eller klassisk så finder den en balance der gør du bare nyder at lytte med. Deres 10 mm drivere giver virkeligt en fyldig lyd.

Diskanten bliver aldrig for dominerende (Med mindre du selv går ind i app’en og presser den). Personligt lod jeg bare EQ står til “Straight” som betyder 100% neutral lyd uden mere bas eller diskant. Har du selv en anden reference, kan du gå ind og sætte det i Technics App’en selv.

Jeg testede den med mine sædvanlige yndlingsalbum, der dækker alt fra moderne til Andreas Vollenweider, og jeg må sige at uanset hvad du smider efter Technics AZ80, så bliver du ikke skuffet.

 

Så jeg mener det virkeligt når jeg skriver at Technics AZ80 er den nye trådløse konge af in-ears med aktiv støjreduktion. Deres Dual Hybrid støjreduktion fungerer med et digitalt og et analogt filter, der styres af en række af indbyggede mikrofoner.

På podcasts og telefonsamtaler er stemmerne også rigtigt klare, og når det gælder din egen stemme, så har Technics rigtigt gode mikrofoner, og oven i det så har de en funktion som de kalder “JustMyVoice”, hvor de intelligent fjerner støjen omkring dig, så hvis du taler i et område hvor der er meget støj, så fjerner AZ80 støjen fra omgivelserne så godt den kan.

Den indbyggede aktive støjreduktion er rigtig god, og jeg har haft dem på flere gange, når jeg går tur med mine hunde, og jeg var ikke genereret af vindstøj. Det skal siges, at når der var pause mellem numrene, kunne jeg godt høre vinden blæse, men når jeg hørte musik eller podcast var det ikke et problem.

Lyden er klart godkendt, og sammenligner jeg med f.eks. Sony WF-1000XM4 så er de i min optik bedre.

 

Batteritid – Op til 7 timer med aktiv støjreduktion

Technics AZ80 kommer med et etui der tilbyder op til 24 timers batteritid med ANC aktivt med AAC og 16 timer med LDAC og ANC aktivt.

Når du har AZ80 i ørene kan du lytte til musik i op til 7 timer med aktiv støjreduktion aktivt ved AAC og 4,5 timer med LDAC. De 7 timer holdt meget godt. Ramte over 6 timer på min iPhone (AAC), og så var det tid til at genoplade.

Når du genoplader i etuiet, tager det cirka 2 timer at oplade hovedtelefonerne til 100%, og Quick Charge (10 min.) giver dig over en times spilletid med AAC-codec. Du oplader etui fra tomt til fuldt via USB-C på ca. 2,5 timer, og hvis du bruger Qi trådløs opladning tager det lige omkring 3,5 timer.

Det er mange tal, men kort fortalt, så er batteritiden på Technics AZ80 klart godkendt. og du har lige omkring 3 fulde opladninger i etuiet så det er også ganske godt.

 

Konklusion

Længe leve kongen af trådløse in-ears. Så godt lyder Technics AZ80 i min optik. Prisen i Danmark bliver 2.499,-

Panasonic Nordic fortæller at de kommer til salg på nettet og hos dit lokale Panasonic Center.

Vi ender på en rigtig flot topmodel karakter for Technics EAH-AZ80.

 

Pris og levering

Technics EAH-AZ80 får en dansk vejledende pris på 2.499,- og kommer i sort of silver.

Specifikationer (engelsk)

 • Bluetooth: 5.3
 • Codec Support: LDAC, SBC, AAC
 • Noise-cancelling: Yes
 • Battery Life:
  • Up to 7 hours (single charge in earbuds with ANC on)
  • up to 7.5 hours (ANC off)
  • total 25 hours (with charging case, ANC off)
 • Finishes: (Deep Pure Black, Silver)
 • Weight: 7g each
Technics EAH-AZ80
Design
Lyd (ud fra størrelse)
Batteri
Komfort
Brugervenlighed
Pris
Læs bedømmelse0 stemmer
Plus
Fantastisk lyd
Sidder godt i øret
Imponerende batteritid
God app
Multi-point med op til 3 enheder
Minus
Har ikke fundet noget
4.8
Karakter
Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.