Forside Nyheder

Triax konkurs

-

Den danske producent af antenner, parabol, tv-bokse mv. er gået konkurs

Polaris kapitalfonden og medejer Velatia Group fra Spanien har indgivet konkursbegæring for den danske antenne- og parabolvirksomhed, Triax, efter flere år med økonomisk uro. Det skriver fagbladet KapitalWatch

Annonce:

Under sin drift blev Triax en global leverandør af produkter og løsninger til modtagelse og distribution af TV-, audio- og datasignaler til private hjem, virksomheder og tv-netværk, samt satellit-, kabel- og teleoperatører. Virksomheden havde hovedkontor i Hornsyld i Østjylland og ni internationale salgsselskaber.

Triax har været i finansielle vanskeligheder, forstærket af markedsforholdene i fiberbranchen og virkningerne af Covid-19-pandemien. Trods flere redningsforsøg, herunder kapitalforhøjelser, er virksomhedens situation ikke forbedret.

Polaris erhvervede majoriteten af Triax i 2015 for et angiveligt trecifret millionbeløb og har siden da kontinuerligt ydet finansiel støtte til virksomheden gennem yderligere kapitalforhøjelser. Velatia Group trådte ind som medejer i 2020, hvilket muligvis har bidraget til at begrænse de økonomiske tab, som Polaris sandsynligvis vil opleve med konkursbegæringen.

Til trods for finansielle vanskeligheder gennemgik Triax en reorganisering i 2021, hvor virksomheden fusionerede med den spanske konkurrent Ikusi Multimedia. En ny ledelse blev udnævnt, og en ny strategi- og kapitalplan blev vedtaget. Dette resulterede faktisk i øget effektivitet, omkostningsreduktioner og et positivt driftsresultat i første halvdel af året. På trods af disse forbedringer kunne virksomheden ikke undgå konkurs.

 

Annonce:
Forrige artikelSpotify HiFi: Er det nu, den kommer?
Næste artikelTesla-hacker finder selvkørende ’Elon Mode’
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.