Forside * Fokus

UNDERSØGELSE: Knap 2,1 mio. danskere deler logins til streamingtjenester

-
Foto: recordere.dk

Dansk Erhvervs nylige undersøgelse kaster lys over et udbredt fænomen i Danmark: deling eller udlån af logins til streamingtjenester uden for den enkeltes husstand.

Undersøgelsen viser, at 43% af danskerne deltager i denne praksis, trods det faktum, at 70% er klar over, at det ikke er tilladt.

Ulovlig deling af logins er mest almindelig blandt de unge, i aldersgruppen 18-29 år, primært fordi det er enkelt, og mange finder abonnementer på streamingtjenester for dyre.

Annonce:

Over det seneste år har der været en stigende fokus på problemet, med flere tiltag indført af streamingtjenesterne for at begrænse den ulovlige deling, især af Netflix, verdens største streamingtjeneste.

Dansk Erhverv har undersøgt danskernes viden, adfærd og holdninger til at dele eller låne logins. Over 2,1 millioner danskere – 44% af befolkningen – deler eller låner logins uden for deres husstand. I aldersgruppen 18-29 år er tallet endnu højere, med 75% der deler eller låner logins.

Selvom 70% af danskere ved, at det er ulovligt at dele logins med personer udenfor deres egen husstand, ville kun 53% have forståelse for, hvis deres abonnement blev lukket ned som følge af misbrug.

Danskernes primære begrundelser for deling af logins er, at det er nemt, og at abonnementerne er dyre. Selvom 75% ville være villige til at beholde deres abonnementer, hvis deling af logins blev umuligt, ville kun 39% være villige til at betale mere for et abonnement, hvis de lovligt kunne dele det.

Undersøgelsen afslører også, at 84% af danskere har abonnement på en eller flere streamingtjenester. Mænd dominerer distributions- og TV-pakker, mens kvinder er mere tilbøjelige til at abonnere på film-, serie- og musikstreamingtjenester. Der er også en tendens til, at yngre danskere er de største forbrugere af streamingtjenester, både danske og udenlandske.

Du kan læse den fulde rapport her.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.