Forside * Nyheder

4GB iPhone Gen 1 solgt på auktion for over 1,2 mio. kroner

-
Denne uåbnede iPhone gen 1 blev solgt af en tidligere Apple-medarbejder, der havde været med til at udvikle telefonen (Foto: LCG Auctions)

Hvis du skulle ligge inde med en uåbnet iPhone hentet hjem fra USA tilbage i 2007, er der seriøse penge at hente hos auktionshusene.

Uanset om årsagen er god kvalitet eller blot hype, har de fleste Apple-produkter som regel været gode investeringer, når det gælder gensalg. Macs og iPhones holder helt generelt prisen bedre end tilsvarende produkter på andre platforme.

Men salget af en iPhone fra den første generation af Apples smartphones har nu alligevel taget prisen (sic), når det gælder en god investering i en iPhone. En tidligere Apple-medarbejder har netop solgt en iPhone fra 2007 for mere end 300 gange dens oprindelige pris.

Annonce:

Det skete på auktionssitet LCG Auctions, hvor iPhonen gik for 190.372,80 dollar – lige omkring 1,26 millioner kroner. Det er omtrent tre gange så meget, som en tilsvarende iPhone gik for i februar i år på samme auktionssite.

Dengang var det amerikaneren Karen Green, der solgte sin 16 år gamle iPhone. I 2007 var hun ifølge Ars Technica kunde hos teleselskabet Verizon, og eftersom den første generation af iPhones oprindeligt var låst til et andet teleselskab, AT&T, kunne hun ikke bruge iPhonen til noget. Af samme grund åbnede hun aldrig æsken med telefonen.

Sjælden model

At Greens iPhone generation 1 var uåbnet og med ubrudt cellofan-indpakning, var den faktor, der fik prisen til at skyde i vejret for alvor. Det samme var tilfældet for den iPhone, der netop har været under hammeren. Vi kender imidlertid ikke navnet på sælgeren, men ifølge LCG Auctions er der tale om en person, der dengang arbejdede på holdet, som udviklede iPhone hos Apple.

4GB-modellen fra 2007 er den “hellige gral” for iPhone-samlere, fordi den kun var på markedet i to måneder (Foto: LCG Auctions)

Ud over at iPhonen var uåbnet, var modellen også udslagsgivende for den høje pris. Der er nemlig tale om, hvad LCG Auctions kalder ”den hellige gral” for iPhone-samlere, hvilket sjovt nok var den billigste iPhone, der kunne købes dengang: versionen med 4GB lagerplads. Det kostede kun 100 dollar (hvilket dengang var omkring 600 kroner) mere at fordoble lagerpladsen til hele 8GB, så det gjorde de fleste.

Apple havde med andre ord svært ved at afsætte 4GB-modellen i tilstrækkelige mængder, så den var kun på markedet i USA mellem 29. juni 2007 og 5. september samme år. Med kun lidt over to måneder på markedet er der ikke ret mange af dem i cirkulation, og uåbnede eksemplarer er yderst sjældne.

Du skal altså ikke forvente at blive millionær på at sælge den gamle førstegenerations-iPhone, du har liggende i en kasse på loftet. Skulle den imidlertid være uåbnet, kan du godt hente et seriøst pengebeløb på auktion, selv om det er en 8GB-version. Sådan én gik for over 261.000 kroner på LCG Auctions tilbage i oktober, og skal man tro prisudviklingen for 4GB-versionen, vil den være langt mere værd nu.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.