Forside Nyheder

Netflix dropper billigste reklamefri abonnement i USA og UK

-
Foto: Shutterstock.com

Nu kan vi tale om en trend: Streamingtjenesten forsøger at presse Basic-kunder over på dyrere eller billigere abonnementer som strategi.

Det begyndte, som det altid gør, med en enlig svale. Sådan én gør som bekendt ingen sommer, men i dag blev det gjort klart, at svalerne flyver i flok, når det gælder Netflix og tjenestens udbud af abonnementer.

Det, der startede som et initiativ i Canada for tre uger siden, er nu blevet til faktum i Netflix’ hjemland, USA. Og det er såmænd også blevet tilfældet i Storbritannien, det største vesteuropæiske marked uden for EU.

Annonce:

Hverken i Nordamerika eller hos vores naboer på den anden side af Nordsøen, kan nye Netflix-kunder vælge et ’Basic’-abonnement, når de skriver sig op til tjenesten. Abonnementsvalget står nu mellem Basic med reklamer, Standard og Premium.

Nu, hvor Basic-abonnementet er blevet droppet i tre af Netflix’ største markeder, kan vi sige, at der er tale om en trend. Og det betyder formentlig, at justeringen af abonnementsudvalget også kommer til EU og Danmark på et tidspunkt.

Gamle kunder får lov at blive

Når EU endnu ikke har set denne justering finde sted, er det formentlig, fordi ikke alle EU-lande har fået adgang til reklame-abonnementet endnu. Sproglokalisering tager tid, og det samme gør opbygningen af et annoncør-netværk i EUs forskellige medlemslande. Men trenden vil givetvis fortsætte med EU på et tidspunkt.

Overgangen til den nye abonnementsliste i USA er samtidig et farvel til en af de ting, der i sin tid var med til at etablere Netflix som streamingtjeneste: beløbet på 10 dollar, der gav adgang til ubegrænset forbrug. I USA står valget således nu mellem syv dollar (ca. 46,50 kr.) for det delvist reklame-finansierede abonnement, Standard-abonnementet for 15,49 dollar (ca. 103 kr.) og lige under 20 dollar (ca. 133 kr.) for Premium-abonnementet.

Det er dog som nævnt kun nye abonnenter, og kunder som har været væk og vender tilbage til Netflix af en eller anden årsag, der bliver tvunget op på Standard eller ned på Basic med reklamer. Folk, der allerede nu har et Basic-abonnement kan få lov at beholde det, indtil de enten skifter abonnementsniveau eller dropper Netflix i en periode.

Justeringen af Netflix’ abonnementsudvalg er i øvrigt ikke den eneste trend, vi kan identificere ud fra denne nyhed. Det står nu også klart at Canada er Netflix’ ”betatest-region” når det gælder gennemgribende forandringer, der senere skal gennemføres i resten af verden. Ud over afskaffelsen af Basic-abonnementet begyndte Netflix også sin kampagne mod deling af konti i Canada komma efter at have testet det flere steder i verden.

Annonce:
Forrige artikel4GB iPhone Gen 1 solgt på auktion for over 1,2 mio. kroner
Næste artikelDanskernes mobilforbrug rammer nye højder under Vingegaards Tour
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.