Forside Produkter Mobil

Android advarer om ukendte Bluetooth-trackere på farten

-
Screenshot fra YouTube

Google lancerer sikkerhedsopdatering til Android: Advarsler om ukendte Bluetooth-trackere

Android introducerer nu en ny sikkerhedsfunktion, der advarer om ukendte Bluetooth-trackere på farten. Denne funktion blev først annonceret ved Google I/O-udviklereventet tidligere på året, og den er nu i gang med at blive udrullet til Android-brugere.

Funktionen, kaldet ‘Unknown Tracker Alerts’, vil advare brugere, når en ukendt Bluetooth-enhed rejser sammen med dem, en indikation på mulig uønsket overvågning ved hjælp af enheder som Apples AirTag. Udover at modtage automatiske advarsler, vil brugere også kunne gennemføre manuelle scanninger for trackere og modtage vejledning til, hvad de skal gøre, hvis en tracker opdages.

Annonce:

Bluetooth-tracking blev et varmt emne, da rapporter om misbrug af AirTags til stalking og andre ulovlige aktiviteter som bilsporing for planlagte tyverier begyndte at dukke op. Apple annoncerede i februar 2022, at de vil forsøge at tackle disse problemer ved at indføre nye privatlivsadvarsler og alarmer. De bekræftede også deres aktive samarbejde med politiet ved behandlingen af AirTag-relaterede anmodninger.

Men selvom Apples ændringer gav nogen form for beskyttelse for iPhone-brugere, efterlod det stadig Android-brugere udsatte. I et forsøg på at rette op på dette, annoncerede Apple og Google i maj, at de planlægger at udvikle en branchestandard, der fokuserer på, hvordan brugere kan blive advaret om uønsket sporing fra Bluetooth-enheder. Denne specifikation er planlagt til at blive færdiggjort senere i år.

I mellemtiden har Google taget skridt for at beskytte Android-brugere ved at introducere en række forbedringer til deres ‘Find My Device’-netværk. Disse forbedringer inkluderer proaktive advarsler om ukendte Bluetooth-trackere på farten og vil understøtte enheder som Apples AirTag.

Med den nye advarselsfunktion vil Android-brugere modtage en notifikation, hvis en ukendt tracker er adskilt fra sin ejer og findes i nærheden. Ved at klikke på notifikationen kan brugerne se et kort over, hvor trackeren har rejst med dem. Derudover kan brugere vælge at aktivere en lyd på trackeren for lettere at lokalisere den.

Hvis en tracker opdages, kan brugere placere den på bagsiden af deres Android-enhed for at få flere oplysninger. Nogle trackere vil endda dele yderligere detaljer om ejeren, såsom de sidste fire cifre i deres telefonnummer.

For dem der ønsker at scanne deres omgivelser manuelt for trackere, kan dette gøres ved at gå til Androids indstillinger og vælge “Sikkerhed og nødstilfælde” > “Ukendte tracker-alarmer” > “Scan nu”. Denne scanning tager omkring 10 sekunder, hvorefter enheden vil give tips til, hvad man skal gøre, hvis en tracker findes. Dette giver Android-brugere en ekstra sikkerhedsforanstaltning uden at vente på automatiske advarsler.

 

Annonce:
Forrige artikelXbox-brugere får ny hjemmeskærm
Næste artikelEkstremt sjældne Apple-sneakers til salg for enorm sum
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.