Forside * Featured

Det klassiske smartur-design er tilbage med Galaxy Watch6

-
(Foto: Samsung)

Sidste år droppede Samsung Classic-udgaven af sit Galaxy Watch-smartur. Det var lidt af en skuffelse, som der heldigvis er rådet bod på nu.

I denne nyhed tillader jeg mig at tage den personlige vinkel. Det sker sjældent, når det gælder nyhedsstoffet – men lige præcis i dette tilfælde giver det mening. Det skal ikke være nogen hemmelighed, at der står Samsung på det smartur, jeg har om håndleddet, mens disse ord skrives. Og nej, jeg er ikke Apple-hader. Ordene skrives på min daglige arbejdscomputer, der er en af de to Macs, jeg ejer, oven i de tre iPads, jeg har fået skrabet sammen igennem tiden.

Men når det gælder smarture, kan jeg simpelthen ikke forlige mig med Apples design. Beklager, men lige meget, hvor funktionelt det er, kan jeg simpelthen ikke få mig selv til at gå udenfor en dør med noget så grimt som et Apple Watch på håndleddet. Det er en ren personlig smagspræference i forhold til ure, og jeg synes simpelthen Apple Watch er et designmisfoster. Et glimrende produkt i en – for mig, helt subjektivt – uacceptabel indpakning.

Annonce:
Sådan kan et smartur også se ud – altså som et almindeligt analogt ur (Foto: Samsung).

Jeg foretrækker smarture, der rent faktisk prøver på at ligne gammeldags armbåndsure og kan forveksles med et sådan. Det handler om, at det skal passe sammen med resten af garderoben og så videre. Og det ledte mig altså til at investere i et Samsungs Galaxy Watch Classic et par år siden. Siden har rigtig mange komplimenteret uret i den tro, at det var et almindeligt armbåndsur, blot for at blive noget overrasket, når jeg begyndte at bruge skærmen.

Derfor var det også med en hel del skuffelse, at jeg kunne konstatere ved præsentationen af Samsungs efterårskollektion sidste år, at sydkoreanerne havde droppet Classic-modellen og satset på en mere sportsbetonet udgave af Galaxy Watch. Og derfor blev jeg også ekstra glad, da det stod klart, at 2023-versionen af Galaxy Watch ville vende tilbage i den stilfulde Classic-model.

Den roterende ramme er tilbage

Galaxy Watch6 Classic har en roterende ramme ligesom det ur, der sidder på mit håndled lige nu. Det er et fremragende alternativ til at bladre gennem skærme eller bruge knapper, synes jeg, og det var en af manglerne ved sidste års model, at rammen var blevet droppet. Den nye ramme er 15% tyndere end 2021-modellen, og det ser der ud til at være en grund til.

Galaxy Watch6 Classic i en lige så klassisk kontekst (Foto: Samsung)

Den nye skærm på Galaxy Watch6-urene er nemlig 20% større end tidligere og er nu på 1,5” på den store version og 1,3” på den lille version. Opløsningerne er hhv. 480×480 og 432×432 pixels. Hvis du forestiller dig at din smartphoneskærm lige får en femtedel mere i bunden, giver det nok et indtryk af, hvor meget mere information, der bliver plads til. At skærmen så også kan kravle helt op på 2.000 nits, når du er ude i solen, gør det hele endnu bedre. Samsung lover, at uret er ganske brugbart selv i stærkt sollys af denne grund.

Men mere lysstyrke kræver mere batteri. Og det samme gør mulighed for Always-On Display, som jeg altid bruger, for jeg vil altså gerne have at andre kan se, at jeg har et ur om håndleddet. Ikke en sort klods i et armbånd, sådan som de fleste Apple Watch-brugere er tvunget til. Mit nuværende ur holder uden problemer til 24 timers brug inden opladning, også efter to års brug. Så Galaxy Watch6 har noget at leve op til.

Som altid er der farverige remme tilgængelige til den “u-klassiske” Galaxy Watch6 (Foto: Samsung).

Samsung lover dog, at det nye smartur kan indfri dette. Ud over at Watch6 kan få otte timer yderligere på batteriet ved blot otte minutters hurtigopladning, så sidder der et 425 mAh-batteri i 47mm-udgaven af Watch6 Classic (den fås også i en 43mm version med 300 mAh-batteri. Det er de samme batterier, der sidder i den ”normale” Watch6, der ikke er Classic, og som kommer i 44mm og 40mm-versioner).

WearOS 4 og app-mystik

Ifølge Samsung gør det nye, større batteri, at uret holde i 30 timer med Always-On Display aktiveret (40 timer uden), hvilket svarer nogenlunde til, hvad mit nuværende ur kunne præstere, da det var nyt. Hvis det holder stik, taget i betragtning at skærmen er 20% større og klarer en hel del mere lysstyrke, er det ganske acceptablet.

En af grundene til at det kan lade sig gøre er ifølge Samsung, at uret er drevet af Samsungs egen strømbesparende Exynos W930 Dual-Core 1.4GHz-processor, der har 2GB RAM til rådighed og 16GB lager. Alle de sædvanlige sensorer er til stede, men helt præcis, hvordan de udnyttes, kommer lidt an på udviklermiljøet.

Den normale Galaxy Watch6 (Foto: Samsung).

Galaxy Watch6 kommer nemlig med WearOS 4 fra Google, og i sin pressemeddelelse lover Samsung at der er apps på vej, som både kan måle mad- og badevandstemperaturer uden at der er kontakt med uret (det bliver sjovt at se, hvordan det virker), samt funktioner og apps der kan gå i dybe detaljer med din søvn-tracking og gøre den tredjedel af døgnet, hvor du ikke er vågen, mere værdifuld.

Samsung Galaxy Watch6 kommer på gaden 11. august og kan forudbestilles nu. I den ”normale” version fås den i farverne Graphite og Silver i den store 44mm-version, mens 40mm-versionen fås i Graphite og Gold. Classic-udgaven fås i sort og sølv. Den u-klassiske Watch6 koster hhv. 2.399 og 2.599 for de to størrelser, mens Galaxy Watch6 Classic koster hhv. 3.099 og 3.349 kr.

Galaxy Watch6 Classic i sølvudgaven. (Foto: Samsung)
Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.