Forside * Featured

Guide: Hvad kan du bruge de trådløse højttalere til?

-

Udforsk friheden med trådløse højttalere: En guide til bedre lydoplevelser hvor som helst

Trådløse højttalere gør bare livet lettere. Musikoplevelsen er ikke helt den samme, som hvis du smækker dig ned i sofaen foran dine gulvhøjttalere og skruer op for anlægget. Glemmer vi for en stund forventningerne om high-fidelity, kan vi fokusere på bekvemmeligheden i trådløse højttalere, der ofte er et key selling-point.

Annonce:

Du kan købe de kabelfrie og højtråbende vidundere helt ned til et par hundrede kroner og op til flere tusinde kroner, som vores testserie viser senere i denne artikel. Udgangspunktet for at købe denne type lydprodukter bør være, at du skal have højttalere, du kan flytte rundt i hjemmet, have med på stranden, lytte til i haven eller til grillfesten i parken.

Her kommer trådløse højttalere til deres ret. De har smidt lænken og har løsrevet sig fra stikkontakten, så de kan komme med ud i verden – dog på forskellig vis.
Markedet bugner nemlig med muligheder, og det er her, at du skal have øje for, hvad du vil bruge dine nye ledningsfrie venner til.

Trådløs er ikke bare trådløs

Hvis musikken skal spille under åben himmel, stiller det krav til dine højttalere. Batterilevetid og lydstyrke, naturligvis, men du bør især lægge mærke til, om producenten har fået højttalerne IP-certificeret. Som minimum bør højttalerne være IPX2-certificerede, så de er vandafvisende i sådan en grad, at de kan tåle let regn på terrassen. Skal højttalerne også kunne tåle at lande i børnenes sandkasse eller en støvet fest i skoven, bør de som minimum bære IP52-certificeringen.

Af samme årsager bør du ikke tage dine indendørs højttalere med under armen, når den står på udendørs fester eller strandture – de er ganske enkelt for sårbare over for vand, støv og snavs.

Til de hårdere udendørs eskapader kan du med fordel kigge på højttalere, som er IP67 og IP68-certificerede, da de støv- og vandtætte, hvormed de kan tåle at ryge i poolen eller stå i strandsandet, mens du passer grillpølserne og øllerne.

Skal højttalerne med på tur, er det også vigtigt, at de har Bluetooth-forbindelse, da der ikke er statsgaranti for, at der er Wi-Fi på stranden eller i parken.

Hvad er forskellen på multirumshøjttalere og parring med flere højttalere

Hvis du tænker på din Bluetooth-højttaler som en multirumsenhed, fordi den kan forbindes med andre højttalere, er du langt fra alene, men det er en misforståelse.

Multirumshøjttalere kører på dit Wi-Fi-netværk, fordi det skal være muligt for dig at kunne stille din ene enhed i, eksempelvis, køkkenet, mens den anden og tredje kan stå på henholdsvis hjemmekontoret og badeværelset – adskilt af flere mure og døre. Dermed kan du bevæge dig fra hjemmekontoret til køkkenet og lade din playliste følge dig.

For du kan nemt veksle mellem de forskellige multirumshøjttalere i hjemmet, så de ikke behøver at spille musik på samme tid – medmindre du ønsker det.

Ydermere gør multirumsfunktionen også, at du kan streame musik i alle hjemmets afkroge, hvor måtte Wi-Fi-signalet nå ud, mens Bluetooth-højttalere typisk har en rækkevidde på ti meters penge.

Efterhånden er det alment, at Bluetooth-højttalere kan parres med flere enheder inden for samme brand, hvormed du, eksempelvis, kan have 5-10 Bluetooth-højttalere tilsluttet din smartphone på samme tid, og de alle spiller samme musiknummer, men blot fordi du placerer højttalerne fem forskellige steder, gør det ikke dem til multirumshøjttalere. Dels på grund af den korte rækkevidde for signalet, dels fordi multirumshøjttalere har en række ekstrafunktioner, som Bluetooth-brødrene ikke har.

Forestående guide tester fem forskellige mærker inden for trådløse højttalere. Fra Bluetooth-festhøjttalere til transportable multirumshøjttalere, der kan stå på terrassen eller i bogreolen. Jeg ser nærmere på lydoplevelsen, brugervenligheden, designet og batterikapaciteten, så du får et indtryk af, hvad du får for pengene, og hvilken type trådløs højttaler, du bør investere i. Jeg kommer ikke ind på funktioner som Siri, Google Assistant eller Amazon Alexa, da disse ikke er afgørende for musiknydelsen.

Bemærk venligst, at testdelen af guiden på ingenlunde er udtømmende i forhold til, hvad der findes på markedet af mærker og modeller, men den giver en indblik i de forskellige typer trådløse højttalere, du møder hos din lokale elektronikforhandler. Foruden nedenstående producenter har Recordere.dk også rakt ud til danske Soundboks og Marshall, der er populære på det danske marked, men de er ikke vendt tilbage på vores henvendelser.

Sonos Move + Sonos Roam

Uden tvivl et husholdningsmærke i Danmark. Sonos er nærmest synonymt med multirumshøjttalere, der kører over dit Wi-Fi-netværk i hjemmet, mens én ting er popularitet, mens en anden er lydoplevelsen – kan de amerikanske højttalere levere varen?

Design

Sonos Move har et nydeligt og minimalistisk look, praktisk håndtag i ryggen til fragt og et diskret touchpanel i toppen.

Sonos Roam er en petit og elegant, men kraftfuld sag, som er bygget til at overleve fald. Jeg daskede til den et par gange, og den røg fra skrivebordet ned på plankegulvet, mens Gustavo Santaolalla troligt fik lov til at høvle videre på ukulelen og guitaren. Roam er desuden støv- og vandtæt på bedste IP67-manér, så du kan nyde skønsang i badet eller ved stranden. Batterilevetiden lyder på op til 10 timer.

Storebror har en batterilevetid på op til 11 timer. Move-højttaleren tålte også en tur på plankegulvet, men den er ikke lige så hårdfør som lillebror, da den kun er IP56-certificeret, hvormed Move er støv- og vandafvisende. Den overlever let regnvejr og en tur på terrassen, men jeg anbefaler ikke, at den ender i sandkassen.

Begge højttalere er multirumshøjttalere, som du kan forbinde via Wi-Fi og Bluetooth. Begge modeler er desuden designet til, at du kan have dem med på farten, selvom Move er lidt af en tung sag at have med i rygsækken.

Brugervenlighed og funktioner

Opsætningen af højttalerne sker via Sonos-appen, og det tager få minutter, før du er kørende. Jeg anbefaler, at du tilslutter højttalerne til dit trådløse netværk i hjemmet, da det gør livet meget nemmere, hvis I er flere, der skal bruge dem.

Gennem appen kan jeg vække højttalerne fra dvale, ligesom jeg kan tidsindstille, hvornår højttalerne skal slukke. Appen har dog et problem med at lade mig styre den enkelte højttaler i setuppet. Jeg skal først koble den ene fra, før jeg kan finjustere lydindstillingerne eller ændre på lydstyrken i den enkelte højttaler. Jeg kunne godt have brugt en oversigt inde i appen, hvor jeg kunne styre Roam og Move individuelt.

Hvad til gengæld virker, er Trueplay-funktionen, hvor højttalernes mikrofoner lytter til omgivelserne for at tilpasse lyden tilsvarende.

Lydoplevelsen

Sonos Move + Roam kan spille højt, ligesom de indbyggede woofere generer en kraftfuld baseffekt, der får gulvet til at vibrere. Lytter du til rockmusik, har stortrommen sjældent lydt mere fyldig og eksplosiv i en trådløs højttaler, mens basguitaren danner en kraftig bund.

Lydbilledet er ikke synderligt godt opdelt, og det går især ud over de lidt dybere vokaler, som ikke får lov til at træde ordentligt frem, mens de lyse vokaler sagtens kan skære igennem bas og diskant.

Udfordringen melder sig for alvor, når jeg skruer op for lydstyrken, mens den elektroniske og pulserende musik får fuld gas. Når DJ Tiësto invaderer playlisten, bliver musikken bare en uskøn blanding af støj og bas, der på næsten skinger vis brager ud af kanalerne, når lydstyrken kommer op omkring 75 %. Alt under dette niveau er ganske fint, om det er Leonard Cohen, klassisk, jazz, rock eller elektronisk.

Lytter du til minimalistiske eller akustiske numre, er der en god varme og klang i musikken, ligesom bassen finder sin plads og lader de øvrige toner træder frem også.

Sonos Move og Sonos Roam er bare ikke bygget til at være partyhøjttalere. Jeg anbefaler dem til en tur på terrassen eller hyggelytning i parken og i hjemmet.

Specifikationer Sonos Roam
Batterikapacitet: Op til 10 timer
Dimensioner (H x B x D): 16,8 x 6,0 x 6,2cm
Vægt: 430 gram
Pris: Set til kr. 1.237
IP-certificering: IP67, støv- og vandtæt

Specifikationer Sonos Move
Batterikapacitet: Op til 11 timer
Dimensioner (H x B x D): 24,0 x 16,0 x 12,6cm
Vægt: 3000 gram
Pris: Set til kr. 2.999
IP-certificering: IP56, støv- og vandafvisende

 

Ultimate Ears Megaboom 3

Hvorfor hive en godt fem år gammel Bluetooth-højttaler med ind i guiden? Fordi Megaboom 3 fra Ultimate Ears stadig er lidt af en legende i mine bøger, og den stadig findes på hylderne i forretningerne i stor stil, hvorfor det er interessant at undersøge, om boomeren stadig lever op til fordums storhed.

Design

Megaboom 3 har et stilfuldt og minimalistisk udseende. Karakteristisk for UE er + og – på fronten af højttaleren til regulering af lydstyrken. Øverst oppe har du multifunktionsknappen til at styre musikken. Simpelt og funktionelt. Højttaleren er desuden nem at holde i mandehånden og have med på farten, mens musikken spiller.

Herligheden er IP67-certificeret, og den kan sågar flyde, når du smider den i poolen eller køkkenvasken – hvad end du foretrækker. Megaboom 3 er både vandtæt og støvtæt. Endvidere kan den tåle et fald fra en meters højde – højttaleren fik et kærligt puf ud over bordkanten, og den blev ved med at spille house-musik, da den tog en maveplasker på plankegulvet.

Megaboom 3 har imponerende 20 timers spilletid på én opladning, og den kan oplades med en ladestand (tilkøbes separat), som højttaleren blot skal sættes oven på, mens musikken spiller videre. Jeg har aldrig rigtig forstået formålet med ladestanden, da højttaleren også kan spille videre med opladerkablet tilsluttet. Oh well.

Brugervenlighed og funktioner

Jeg henter atter Ultimate Ears-appen ned på mobilen, og det er næsten et nostalgisk gensyn. Mens jeg er blevet mere gråhåret, er appen nærmest uændret. Tidens tand kan mærkes. Hvor Sonos, Audio Pro og andre apps er kompatible med Tidal, Spotify og andre streamingtjenester, rummer UE-appen Amazons musiktjeneste og link til din playlister i din iPhone.

Appen giver til gengæld et glimrende overblik over højttalerens stærkt begrænsede funktioner og indstillinger. Mest prominent er PartyUp-funktionen, hvor jeg kan parre Megaboom 3 med andre Boom-højttalere fra Ultimate Ears – op til 150 for det ikke skal være løgn!

Lydoplevelsen

Megaboom 3, ligesom andre højttalere i Boom-serien, leverer 360 graders lyd, hvilket er perfekt, når du har et mindre selskab med behov for musikalsk underholdning. Boom, ind med højttaleren på midten af bordet, og der er lyd til folket – hele vejen rundt.
Ultimate Ears markedsfører Megaboom 3, som en festhøjttaler, og det er den på sin vis også, men problemet er omfanget af festen. Megaboom 3 skratter, og musikken bliver mudret, når lydstyrken kommer over 80 %. Lydoplevelsen er decideret ulidelig. PartyUp-funktionen kompenserer lidt for dette problem, da flere Boom-højttaler minimerer behovet for at skrue helt op til festen, og det er lidt af en fed oplevelse at have flere enheder, der fyrer musik af i 360 grader rundt i lokalet. Det er PartyUp-funktionen, der stadig gør Megaboom 3 og dens fætre og kusiner aktuelle den dag i dag.

Hvis vi ser på, hvordan Megaboom 3 klarer sig solo, er det en fin højttaler til casual musiklytning. Ultimate Ears sigter især efter de unge lyttere, der skal have noget til hyggemusikken og fællesskabet.

Lydbilledet mangler en del nuancer i musikken, men vokaler, lyse som dybe, træder fint frem, og jeg kan sagtens høre, hvad der foregår i numrene, og hvad der bliver sunget. Husk på, vi har med en party-højttaler at gøre. Så hvis du er på udkig efter noget let transportabelt til billige penge, er Megaboom 3 stadig et godt køb, men jeg anbefaler, at du køber i hvert fald to, så du kan udnytte PartyUp og Megaboom-potentialet.

Specifikationer Ultimate Ears Megaboom 3

Batterikapacitet: Op til 20 timer
Dimensioner (H x B): 18,4 x 7,3cm
Vægt: 608 gram
Pris: Set til kr. 843
IP-certificering: IP67, støv- og vandtæt

 

JBL Boombox 3 Wi-Fi

Vil du gerne spille høj musik? Som i øretæveindbydende høj musik, selv genboen hans genbo kan høre? Led ej længere. For JBL Boombox 3 dækker dit behov – og lidt til. Bæstet, Boombox 3 er vitterligt et bæst, vejer næsten ti kilo, hvilket er godt ti kilo proppet med subwoofere og tweetere, der bare venter på at overdynge dig med heftig lyd.

Og fik vi nævnt, at Boombox 3 er en multirumshøjttaler? Du kan tilslutte flere enheder til hinanden – Boombox-stereo, anyone?

Design

Boombox 3 Wi-Fi er bygget til at have med på farten til trods for sin vægt. Håndtaget i toppen er praktisk og bekvemt, hvis du vil slæbe lyden med gennem byen eller en tur på stranden. Bæstet er IP67-certificeret, så det kan tåle at blive placeret i sandet, i regnvejret eller sågar få en kortvarig dukkert i poolen.

At jeg har med en fuldblodsfesthøjttaler at gøre her, kan der næppe være i tvivl om, når sidemembranerne vibrerer i takt med basrytmerne på sådan en måde, at fingrene næsten knækker, når jeg forsøger at lægge hånden på dem.

Foruden højttalerens robusthed er batteriet også noget, der bare holder – helt op til 24 timers musikafspilning. Du går med andre ord kold før Boombox 3.

I toppen finder du også et lille kontrolpanel til at styre musikken. Resten foregår inde i JBL One-appen, ligesom det er nemt at hooke Spotify eller andre musikstreamingtjenester til Boombox 3. Praktisk er det, at højttaleren kan streame musik via Wi-Fi og Bluetooth. Wi-Fi i hjemmet, hvor den kan kobles sammen med andre JBL-højttalere i et multirumssetup. Bluetooth ude i verden, hvor vennerne også kan for forbindelse med deres mobiler.

Brugervenlighed og funktioner

Tænd for bæstet. Hent JBL One-appen. Gennemgå få simple instrukser og du er i gang. Yderst nemt. Selve appen byder på et fåtal af funktioner og indstillingsmuligheder. Du får det helt basale som justering af bas, diskant og mellemtone, ligesom du kan tilslutte yderligere JBL-enheder til din Boombox 3.

Holder du fest i hjemmet, kan dine venner, der er tilsluttet dit Wi-Fi, også koble sig på Boombox 3, så du ikke kaprer playlisten hele aftenen. Det er meget simpelt, hvis de via, eksempelvis, Spotify går ind og vælger højttaleren i afspilningsmenuen. Det er naturligvis også muligt at tilslutte sig via Bluetooth. Så skal man blot ind i mobilens indstillinger og tilkoble sig Boombox 3.

Vennerne kan oplade deres mobiler ved at sætter kablerne i Boombox 3, da den agerer som powerbank til det strømfattige folk.

Lydoplevelsen

JBL har sat Boombox 3 i verden for at få gang i festaberne. Det betyder også, at du er langt fra skønsang og finere nuancer i musikken. Du får bulder og brag, der blæser trommehinderne ud af kraniet. Boombox 3 leverer det, som JBL lover på deres hjemmeside; storslået lyd med den dybeste bas.

Det betyder også, at du må regne med, at mellemtonerne og diskanten lyder uldne, fordi bassen har overtaget. Når lydstyrker rammer et niveau, hvor selv de døve kan høre musikken, kan du virkelig mærke, at Boombox 3 har en massiv subwoofer indbygget, hvilket er perfekt til dyb house, hiphop og andre bastunge musikgenrer – JBL skuffer ikke.

Nyd JBL Boombox 3 Wi-Fi for det den er, en opdateret udgave af ghettoblasteren, som kan blæse igennem og skabe en mindre koncertoplevelse, når kapslerne ryger af flaskerne.

Specifikationer JBL Boombox 3

Batterikapacitet: Op til 24 timer
Dimensioner (B x H x D): 48,2 x 25,7 x 20,0cm
Vægt: 962 gram
Pris: Set til kr. 4.499
IP-certificering: IP67, støv- og vandtæt

 

Apple HomePod generation 2

Anden generation af Apples HomePod-multirumshøjttalere kommer imponerende fra start, men kurven knækker undervejs, ligesom en række spørgsmål opstår – herunder, hvordan skal man bruge HomePod-højttalerne i hjemmet?

Design

HomePod byder på Apples traditionelle, minimalistiske design. HomePod ligner det, vi er vant til fra Apple, og brugervenligheden er selvfølgelig i top. Øverst på HomePod finder du touch-panelet til at styre musikken lokalt, mens resten af højttaleren består af blødt og nydeligt stof hele vejen rundt.

Man kan undre sig over, hvorfor Apple har valgt, at HomePod skal kunne afspille lyd i 360 grader, når højttaleren er kablet. Er hovedformålet med 360 graders lyd ikke, at alle rundt om bordet skal få den samme lydoplevelse? Og hvor mange højttalere med strømkabel bliver placeret midt på middagsbordet? Her ville det give mere mening, hvis HomePod også havde et batteri.

HomePod virker bedre egnet som en stationær højttaler med en permanent plads i reolen, på hylden i køkkenet eller hjemmekontoret. Stedet, hvor højttaleren har en mur i ryggen, hvormed 360 grader lyden til dels sender musikken mod døve ører.

Brugervenlighed og funktioner

Før du køber HomePod, bør du have en meget klar ide om, hvad du skal bruge højttalerne til – og hvordan. Bruger du HomePod som primær lydkilde til musik eller film, bør du klart købe to og lade dem indgå i et stereosetup. Lyden er bare bedre, når de to højttalere står med tre meters afstand til hinanden.

Dernæst, er HomePod til afslapning, underholdning eller baggrundsstøj? Hvis du blot har behov for casual lytning i køkkenet, er det helt fint med en enkelt højttaler, men skal HomePod bruges til film og musiknydelse, er vi ude i, at du bør købe to. Hele multirumskonceptet kræver også minimum to HomePods, men du kan nemt koble HomePod og HomePod Mini op på samme netværk, så musikken følger dig fra køkken, til badeværelse og til børneværelserne. HomePod kan også bruges som samtaleanlæg i stedet for at råbe gennem gangen, når det er spisetid.

Traditionen tro er HomePod, ligesom alle andre Apple-produkter, nem at opsætte. Frem med min iPhone 14 Pro Max. Jeg tester hovedsageligt et dobbelt setup, og det er ufattelig simpelt at koble to HomePods op på samme netværk og telefon.
Jeg behøver ikke at hente en app for at klargøre højttalerne. De finder hinanden med det samme, og jeg kan styre begge enheder via AirPlay 2, om jeg lytter til musik, der ligger på min iPhone eller på Spotify.

Lydoplevelsen

Dobbelt op giver den bedste og mest fyldige lyd, uden vi er i nærheden af high-fidelity. Apples højttaler er mest til casual lytning, og de er også bygget til at indgå i familiens hjemmebiograf, hvilket afspejles i lydbilledet.

For HomePod har en kraftfuld bas – alt for kraftfuld til klassiske symfonier eller numre med et større ensemble. Diskanten og mellemtonerne drukner i basrytmerne, og det er især tydeligt, når jeg lytter til lyse, kvindelige vokaler, der lyder som om, de ligger under bassen og gisper efter vejret. Oplevelsen er især tydelig, når jeg afspiller ensemblemusik med større orkestre.

Diskanten er noget mudret at lytte til, hvilket du kan mærke, når highhatten træder frem. I stedet for at have en skarp og klar tone, lyder highhatten som papir, der bliver krøllet sammen. Desuden er der et fravær af rumklang.

Lydoplevelsen er betydelig bedre, når jeg afspiller akustisk og minimalistisk musik. I Svavar Knúturs nummer Baby, Will You Marry Me? får både den mandlige vokal og den kvindelige vokal lov til at markere sig med varme, skarphed og fylde, mens tuba og ukulele pruster og plinger – alt sammen mens naturens råhygge og islandske sweatre fornemmes.

Samme oplevelse har jeg med Emiliana Torrinis nummer, Lifesaver. Torrinis stemme er kun akkompagneret af en mundharmonika, en akustisk guitar, vindsus og lyde fra træbåden, der giver sig. Torrinis bløde stemme synger med en mærkbar længsel kommer veldefineret ud af højttalerne.

Helt ekstraordinært prøver jeg at afspille et par actionfilm med HomePod-højttalerne som lydkilde, og her begår de sig ganske godt takket være den store, indbyggede woofer i hver højttaler. Her er der smæk for skillingen og masser af fylde i lydbilledet, når The Rock tværer lejesoldater i Black Adam. Eller når Batman lammetæver Gækkerens håndlangere på byggepladsen.

Apple forsøger sig ganske enkelt med at lave en højttaler, som kan begå sig til både musik og film. Resultatet er noget mudret resultat – overordnet set. Forvent ikke klart definerede detaljer eller fremtrædende mellemtoner, men nærmere højttalere som leverer saft og kraft.

Specifikationer Apple HomePod gen. 2

Batterikapacitet: Nej
Dimensioner (B x H): 14,2 x 16,8cm
Vægt: 2300 gram
Pris: Set til kr. 2.339 per styk
IP-certificering: Nej

 

Audio Pro A15

Svenske Audio Pro har leveret guidens ubetingede bedste højttalere, når det kommer til lydoplevelsen alene. A15-multirumshøjttalerne fylder ikke synderligt meget i bogreolen eller på terrassen, men de er et par tunge basser, og det skyldes naturligvis den fantastiske indmad, der skaber den lækre lyd.

Design

Designet er indbegrebet af nordisk minimalisme, som diskret blender ind i miljøet. Øverst oppe har du kontrolpanelet, der består af traditionelle knapper til kontrol af musikken. Bagerst har du et praktisk håndtag, der går ind i ryggen på A15, så du nemt kan fragte vidunderet rundt. For A15 er et storslået vidunder, der kan brøle skønsang, så du kan mærke luften, der bliver presset ud gennem ryggen, når musikken tager til i styrke.

Herlighederne er IPX2-certificerede, hvormed A15 kan tåle let regnvejr for en kort stund. Du behøver med andre ord ikke febrilsk at flyve op af havestolen, når dråberne falder fra oven, men i ro og mag tage højttalerne med inden for, når du selv søger læ.
A15 har en batterilevetid på op til 11 timer, afhængig af indstillinger og musikgenrer, hvilket er ganske standard blandt trådløse højttalere i dag.

Brugervenlighed

Audio Pro-appen virker overskuelig, og det er nemt at etablere forbindelse med dit setup, når musiklysten melder sig.

Du kan koble to A15-højttalere sammen som individuelle enheder eller som et stereosetup, og appen giver dig mulighed for at justere lydstyrken individuelt uanset, hvordan du kobler højttalerne sammen. Dette kan især være en fordel i stereosetuppet, hvis du ikke altid sidder centreret overfor højttalerne, så du altid kan få balance i lydbilledet – tip, stereohøjttalere bør have 2-4 meters afstand til hinanden.

Appen giver dig også mulighed for at separere højttalerne, så de kan stå i hver deres rum. Få tryk på skærmen og de spiller uafhængigt af hinanden. Appen gør det også nemt at justere bas- og diskantniveauerne, ligesom du kan tidsindstille højttalerne til at slukke eller afspille musik. Audio Pro-appen giver, kort sagt, et godt overblik over funktionerne, og du kan nemt foretage ændringer i indstillingerne.

Lydoplevelsen

A15 excellerer ganske enkelt. På mange områder er det en skam, at højttalerne ikke er mere kendte på det danske marked – for de leverer noget af den bedste lyd, jeg har oplevet i trådløse højttalere til dato. Og det er uanset, om jeg lytter til klassisk, elektronisk, jazz eller akustiske numre.

Tag blot Leonard Cohens dybe og mørke stemme, som brager virkelig igennem A15, der får det til at lyde som om, han står forrest i lydstudiet og synger, mens baggrundskoret og bandet står bag ham. Glimrende opdeling af lydbilledet.

Næste eksempel, Max Richters fortolkning af Vivaldis Spring 1 (Leviathan Mix) er både fyldt med varme og rumklang, hvor strygerne ikke overdøver harpens sagte klang. Den underlæggende elektroniske basrytme giver værket en fylde og pulserende effekt, som pimper Vivaldis forårsstemning op.

Audio Pro A15 emmer af så stort et potentiale, at jeg udsætter højttalerne for Electronic Opus-nummeret, Dreaming, af den amerikanske, elektroniske kunstner, BT. Nummeret fusionerer klassisk med progressiv house, hvor Kristy Hawkshaws lettere hæse og lyse vokal bliver blandet med et symfoniorkester og hårdtpumpede houserytmer tilsat en række lydeffekter og samples.

Mindre gode højttalere får nummeret til at lyde som mudret støj, men de sammensatte A15-højttalere formår at opdele lydbilledet på sådan en måde, at orkestret lader Hawkshaws sangstemme træde frem, både når hun rammer de lyse toner også de lidt dybere toner.

Underlæggende basrytme forårsager næsten hofteskred, når lydstyrken rammer maks., hvor lydbilledet til gengæld mudres, men lidt lavere volumen resulterer atter i et velopdelt lydbillede, hvor bassen ikke overdøver hverken vokal eller orkester.

Selvom vi ikke helt når high-fidelity, leverer Audio Pro A15-højttalerne den ene øregasme efter den anden. For den transportable musiknydelses skyld, køb disse højttalere til terrassen, hjemmekontoret og alt midt i mellem. De er investeringen værd.

Specifikationer Audio Pro A15

Batterikapacitet: Op til 11 timer
Dimensioner (H x B x D): 20,6 x 28,6 x 13,7cm
Vægt: 3400 gram
Pris: Set til kr. 2.399 per styk
IP-certificering: IPX2, vandafvisende

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.