Forside * Featured

Hængslet kan være stjernen i Samsungs næste foldbare

-
Smartprix og Onleaks lækkede allerede i maj bl.a. dette billede af Z Fold5 (Foto: Smartprix/@Onleaks)

Både Z Fold5 og Z Flip5 ser ud til at få et nyt hængsel, der får de foldbare telefoner til at lukke helt tæt sammen.

Så er vi kommet ind i juli måned, og det betyder, at nedtællingen for alvor er startet til Samsungs næste Unpacked-event. Startskuddet til andet halvår af 2023 for Samsungs vedkommende forventes at finde sted i sidste halvdel af måneden eller starten af august.

Her vil Samsung med meget høj sandsynlighed og traditionen tro præsentere de nyeste skud på stammen, når det gælder firmaets foldbare smartphones. Og denne gang er der mere på spil for Samsung end nogensinde før.

Annonce:

Der er nemlig øget konkurrence, når det gælder de foldbare smartphones, og især bliver Samsung formentlig udfordret på prisen i efteråret af blandt andre OnePlus. Sidstnævntes V Fold-model, samt Googles Pixel Fold (der er dog ikke udkommer officielt i Danmark) kommer til at tage noget af butikshylde-pladsen, som Galaxy Z Fold-serien ellers har haft mest for sig selv. Motorola har også en ny RAZR-model på vej, der kan udfordre Galaxy Z Flip5.

Øget konkurrence betyder som regel lavere priser, så det får Samsung formentlig svært ved at bruges som en salgsparameter. Med andre ord er firmaet nødt til at vende sig mod design og teknologi som det primære, der skal overtale kunderne til at hive kreditkortet op af lommen.

Tæt sammenklapning

Derfor giver det ret meget mening, at de forhånds-lækager, der lige nu kommer på banen i opløbet til den næste Unpacked-event, har med design og teknologi at gøre. Og især det hængsel, som står så centralt i designet af foldbare smartphones.

@AhmedQwaider888s foto af, hvad der angiveligt er en tæt sammenlukkende Galaxy Z Fold5. (Foto: Ahmed Qwaider/Android Police)

Twitter-brugeren Ahmed Qwaiter lagde således for nylig billeder op af, hvad der angiveligt er en Z Fold5. Tweetet er siden blevet fjernet, men ikke før Android Police fik nappet billederne. Her kan man se at Fold5’eren lukker helt tæt sammen, modsat forgængerne, hvor det kun er de yderste kanter, der møder hinanden. Det sidste betyder, at der er luft henne ved selve hængslet i sammenlukket tilstand.

I januar kunne flere medier rapportere om et Samsung-patent, der beskriver, hvordan et nyt hængsel, der netop klapper Fold’en helt sammen, samtidig gør ”grøften” ved hængslet mindre mærkbart rent fysisk, og mindre tydelig rent visuelt. Der er med andre ord adskillige fordele ved det nye hængsel, hvis der altså er tale om en implementering af hængslet fra patentet.

Det giver sig selv, at en tættere sammenklapning reducerer risikoen for at noget falder ind i hullet ved hængslet. Det gælder naturligvis også støv og andet skidt, men det betyder desværre ikke at Z Fold5 bliver mere modstandsdygtig over for støv generelt. I hvert fald ikke, hvis man skal tro lækkeren @UniverseIce, der mener at vide, at Z Fold5 ikke får en IP58-certificering.

Den nye hængselteknologi skulle ifølge rygterne også være implementeret på Z Flip5, men disse rygter er der mindre kød på. I det hele taget bør man som altid tage ovenstående lækager med et gran salt.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.